Quantcast

Πρόγραμμα για 9.200 άνεργους με ελάχιστη επιδότηση 826 ευρώ

Από αύριο οι αιτήσεις για 9.200 επιταγές μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιδότηση εργασίας. Στο 80% φθάνει η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις με τον κατώτατο μισθό να ανέρχεται στα 830 ευρώ.

Ελάχιστη επιδότηση της τάξης των 826 ευρώ το μήνα προς τους εργοδότες που προσλαμβάνουν άνεργους προβλέπει το πρόγραμμα 9.200 επιταγών μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιδότηση εργασίας που ξεκινάει από αύριο.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Οι αιτήσεις των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα καθώς και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών επιχειρήσεων ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 για την κάλυψη συνολικά 9.200 νέων θέσεων εργασίας με κατώτατο μισθό 830 ευρώ και επιδότηση 80% (ανώτατο όριο τα 830 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων όλων των ηλικιών.

Περισσότερα στο Euro2day