Quantcast

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Watsa στο Μαξίμου - Στο επίκεντρο οι επενδύσεις

Εξαιρετικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση που είχε το πρωί ο ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής και επικεφαλής του ομίλου Fairfax Prem Watsa με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στo Μέγαρο Μαξίμου.

Τα θέματα που συζήτησαν ήταν η πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν αλλά και η ανάγκη από την πλευρά των τραπεζών να μειώσουν με ταχείς ρυθμούς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και ο μεγαλοεπενδυτής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμά της. 

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα ειναι πολύ μεγάλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Prem Watsa.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε ενθουσιασμός για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Επίσης εκφράστηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά, την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.

Δόθηκε μάλιστα έμφαση στις επενδύσεις που αφορούν τις μεγάλες υποδομές και υλοποιούνται μέσω της σύμπραξης του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Prem Watsa έχει επενδύσει από το 2014 στην ελληνική αγορά σε διάφορους κλάδους: Στον ασφαλιστικό όπου διαθέτει τη Eurolife Ασφαλιστική, στις τράπεζες όπου έχει μεγάλο ποσοστό στη Eurobank, στον Μυτιληναίο όπου έχει ένα ποσοστό του  μετοχικού κεφαλαίου αλλά και στο Praktiker που κατέχει το σύνολο των μετοχών του.