Quantcast

Σε ρυθμούς πληρωμής αναδρομικών μπαίνει ο e-ΕΦΚΑ

Ποιες προηγούμενες υποχρεώσεις θα καταβάλλει από Σεπτέμβριο το Ταμείο. Έρχεται σημαντική ελάφρυνση για τους συνταξιούχους που εργάζονται. Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά τουλάχιστον 12 μηνών και αυξήσεις στις συντάξεις. 

Σημαντική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αναμένεται να δοθεί εντός του φθινοπώρου και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του χρόνου, με την καταβολή από τον e-ΕΦΚΑ μιας σειράς αναδρομικών υποχρεώσεων.

Πρόκειται για υποχρεώσεις που απορρέουν από παλαιές νομοθετικές διατάξεις και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον επόμενο κιόλας μήνα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι να λάβουν αναδρομικά, τα ποσά που δικαιούνται. Και μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στα αναδρομικά των περικοπών του 2012 που κρίθηκαν το 2015 αντισυνταγματικά από το ΣτΕ, όμως υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις του ασφαλιστικού συστήματος, που αναμένεται να καταβληθούν βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Εργασίας από τον επόμενο κιόλας μήνα, με αποτέλεσμα να δώσουν σημαντική ανάσα σε χιλιάδες δικαιούχους.

Περισσότερα στο euro2day