Quantcast

Σκυλακάκης: Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων

Έμφαση στην αξιοποίηση των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στην χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κοινοτικό προϋπολογισμό στα αμέσως επόμενα χρόνια έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα του συνεδρίου του Εκόνομιστ, τονίζοντας ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα.

 Εξέφρασε την αισιοδοξία του επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι θα τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αποτύχουμε.

Ο κ. Σκυλακάκης διευκρίνισε ότι σε σύγκριση με την αξιοποίηση περασμένων κοινοτικών κονδυλίων και προγραμμάτων, σήμερα απαιτείται πολύ μεγάλη ταχύτητα στην αξιοποίηση των κονδυλίων που δικαιούμαστε ως χώρα, καθώς χρονικά διαρκεί λιγότερο σε σχέση με τα περασμένα. Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και για πρώτη φορά η αξιοποίηση κονδυλίων συνδεέται άμεσα και με μεταρρυθμίσεις. Όπως είπε η αξιοποίηση τους απαιτεί μια πραγματική επανάσταση. Απαιτούνται μεταξύ άλλων τεράστιες αλλαγές στην νοοτροπία, σε αλλαγή στάση όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, λιγότερο γραφειοκρατία, ανάλυψη ευθυνών από όλους.

Επισήμανε επίσης ότι είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν παράλληλα πόροι και από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στην οικονομία και στην κοινωνία.