Quantcast

Σταϊκούρας: Διευρύνεται η μείωση ενοικίου για τις επιχειρήσεις

Tην επέκταση της νομοθετικής ρύθμισης για τη μείωση του ενοικίου, προκειμένου να καλυφθούν και οι επιχειρήσεις που πλήττονται  την κρίση   προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε  πως «χωρίς να θεωρήσετε κάτι δεδομένο, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει νομοθέτηση (και για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις)». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα υπάρξει μείωση του ενοικίου κατά 40% για την επαγγελματική στέγη, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις θα έχουν μείωση του ενοικίου, επίσης κατά 40%, για την α’ κατοικία τους.

Σχετικά με τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τις δόσεις, ο υπουργός Οικονομικών  ανέφερε ότι «αξιολογούμε το ζήτημα, για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν τους πολίτες». Ενώ, ανέφερε πάλι ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για το αυριανό Eurogroup, ο Χρήστος Σταικούρας τόνισε ότι αναμένεται να υπάρξει μια «λογική συμβιβασμού», μέσω διάφορων «σχημάτων», όπως η αμοιβαιοποίηση με ομόλογα του χρέους κρατών- μελών , οι αυξημένοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση της απασχόλησης και οι «προληπτικές γραμμές» για δανεισμό από τον ESM (εμείς ζητάμε αυτές να μην είναι όπως στο παρελθόν, είπε χαρακτηριστικά για το τελευταίο).