Quantcast

Συνάντηση Κατσαφάδου με Καραμανλή και Κουρέτα για την επιτάχυνση των έργων Τραμ και Μετρό στον Πειραιά

Την επιτάχυνση των έργων του Τραμ και του Μετρό ζήτησε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Α. Καραμανλή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΕΤΡΟ Α.Ε κ. Νίκο Κουρέτα.

Ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι η καθυστέρηση των έργων, με ευθύνη της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και των ανάδοχων εργολάβων, όπως είπε,  έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια μεγάλα προβλήματα στον Πειραιά με μεγαλύτερο το κυκλοφοριακό, και έχει πλήξει σε μια δύσκολη περίοδο τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

Τα έργα πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, έχουν πάει 18 μήνες πίσω από τον αρχικό σχεδιασμό με αποτέλεσμα να γίνεται η καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης αφόρητη σε πολλές περιπτώσεις.

Από τη μεριά τους οι κ.κ. Καραμανλής και Κουρέτας, δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να επιταχυνθούν οι εργασίες, ώστε να μπορέσει ο Πειραιάς να ωφεληθεί από τα δυο αυτά κομβικά έργα.

Τέλος ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών όπως και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΜΕΤΡΟ Α.Ε., τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν τα εργοτάξια στον Πειραιά, για να επιβεβαιώσουν και με την παρουσία τους, την  πρόθεση της κυβέρνησης για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων.

Σε δήλωση που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος τόνισε:

«Χαίρομαι γιατί μετά τη συνάντηση που είχα με τους κ.κ. Καραμανλή και Κουρέτα, έφυγα από το Υπουργείο και την ΜΕΤΡΟ Α.Ε. πιο αισιόδοξος. Ότι αυτή η εικόνα που βασανίζει την πόλη του Πειραιά, θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν παρελθόν. Υπάρχει η βούληση, υπάρχει το ενδιαφέρον να τρέξουν τα έργα και ο Πειραιάς να αποκτήσει τις υποδομές που του αξίζουν και οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες να πάψουν να ταλαιπωρούνται