Quantcast

Συντάξεις Ιουνίου: Καταγγελίες συνταξιούχων που έλαβαν λιγότερα χρήματα - Τι απαντά ο Σκυλακάκης

Μειωμένα ποσά είδαν πολλοί συνταξιούχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και πιστώθηκαν τα χρήματα, καθώς άρχισε η διαδικασία πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το ποσό της κύριας σύνταξής τους ήταν διαφορετικό από εκείνο που εισέπρατταν μέχρι πρότινος και διαμαρτυρήθηκαν για μειώσεις από 2 έως 20 ευρώ.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει και ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Δύο πράγματα συμβαίνουν. Το ένα είναι μια παλιά εισφορά των 5 ευρώ που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί. Το δεύτερο έχει να κάνει με το εξής: τώρα πληρώνονται οι κύριες συντάξεις και αυτοί που έχουν αυξήσεις στις επικουρικές - τις οποίες θα δουν μόλις πληρωθούν οι επικουρικές σε μερικές ημέρες- έχουν και λίγο μεγαλύτερο φόρο. Δηλ. αν πρόκειται να πάρεις 100 ευρώ αύξηση, έχεις και 10 ευρώ επιπλέον φόρο, ο οποίος κατά κύριο λόγο σου αφαιρείται από την κύρια σύνταξη". Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης θα δοθούν σχετικές διευκρινίσεις και από τον ΕΦΚΑ με ανακοίνωση.