Quantcast

Τα όρια για «Xρυσή βίζα» με αγορές τίτλων και καταθέσεις

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά και οι διαδικασίες ανά κατηγορία επένδυσης. Που διαμορφώνεται το ελάχιστο ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί. Ποιες είναι οι προθεσμίες.

Το δρόμο για τη χορήγηση χρυσής βίζας στους πολίτες τρίτων χωρών που επιλέγουν να επενδύσουν σε τίτλους ή καταθέσεις, άνοιξε η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά, οι διαδικασίες και τα λοιπά θέματα που αφορούν στις συγκεκριμένες κατηγορίες επενδυτών.

Η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β' αρ. φύλλου 4155) που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αποτελούσε προϋπόθεση για την έναρξη εφαρμογής του τροποποιημένου με το νόμο 4605/2019 άρθρο 16 του ν. 4251/2014 με το οποίο εισήχθη η πρόβλεψη ότι η χορήγηση χρυσής βίζας μπορεί να γίνει, πέραν της αγοράς ακινήτου ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ και με την απόκτηση τίτλων όπως ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αγορά μετοχών ή καταθέσεων.

Ο καθορισμός των δικαιολογητικών και των διαδικασιών, αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των αδειών διαμονής στη χώρα μας, οι οποίες από την έναρξη εφαρμογής του νόμου 4251/2014 έως τις 30/9/2019 αριθμούσαν τις 5.302 εκ των οποίων οι 3.464 έχουν χορηγηθεί σε Κινέζους.

Περισσότερα στο Euro2day