Το στοίχημα της επόμενης ημέρας για την οικονομία

Διακεκριμένοι καθηγητές και επικεφαλής παραγωγικών φορέων της αγοράς ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση άμεσες ενέργειες με στόχο την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και όλοι συμφωνούν ότι απαιτείται πολιτική σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου για λάθη και καθυστερήσεις στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει και οφείλει να κάνει η νέα κυβέρνηση με στόχο τη δυναμική και βιώσιμη αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνουν με άρθρα τους στη Realnews πέντε οικονομολόγοι καθηγητές πανεπιστημίου (Γεώργιος Αγαπητός, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Παναγιώτης Πετράκης, Νίκος Βέττας και Παναγιώτης Σχίζας) και τέσσερις επικεφαλής φορέων της αγοράς και των επιχειρήσεων (Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βασίλης Κορκίδης και Κωνσταντίνος Μίχαλος και Γιώργος Καββαθάς).

Και οι εννέα συμφωνούν ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και εφαρμογή γενναίων μεταρρυθμίσεων -όχι μέτρων λιτότητας- και αναπτυξιακών πολιτικών που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό. Χρειάζεται, όπως τονίζουν, άμεση μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα νοικοκυριά, αλλά και περιορισμός των ασφαλιστικών εισφορών.

Ζητούν άμεσες κινήσεις εκσυγχρονισμού του ελληνικού Δημοσίου, ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, καλύτερη παιδεία και σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και την παραγωγή.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στη Realmoney