Quantcast

Το σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων - Εκπτώσεις έως το τέλος Μαρτίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν αύριο Τετάρτη ή το αργότερο μεθαύριο Πέμπτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 1 Μαρτίου ή την μεθεπόμενη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Όπως έχει ήδη γράψει η Realnews από την Κυριακή, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προβλέπει το πλήρες άνοιγμα όλων των κλάδων του εμπορίου χωρίς click away και click inside.

Η επίσκεψη στα καταστήματα θα πραγματοποιείται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο με τους καταναλωτές να μην στέλνουν μήνυμα στο 13033 αλλά σε ένα νέο πενταψήφιο αριθμό.

Ειδικότερα το χρονικό περιθώριο για τις αγορές θα είναι 2 με 3 ώρες ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα sms. Με αυτόν τον τρόπο θα ελεγχθεί η άσκοπη μετακίνηση και τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν με στόχο να μην ξανακλείσουν.

Εκπτώσεις έως το τέλος Μαρτίου

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η απόφαση για να επεκταθεί η εκπτωτική περίοδος για έναν μήνα έως και το τέλος Μαρτίου. Απόφαση η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλη Κορκίδη «είναι επιβεβλημένη να παρθεί καθώς με αυτόν τον τρόπο οι καταστηματάρχες θα μπορέσουν να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους που εδώ και μήνες έχουν στις αποθήκες τους και με τα χρήματα που θα εισπράξουν να προβούν σε νέες παραγγελίες».

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς κάθε εβδομάδα που μένει κλειστό κοστίζει στα κρατικά ταμεία 350 εκατ. ευρώ.

Για αυτόν τον λόγο, ακόμη και στην περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα στόχος είναι να συνεχίζει να λειτουργεί το λιανεμπόριο με την μέθοδο click away.