Χρ. Σταϊκούρας: «Εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν τα χρήματα για την περαιτέρω στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων»

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην «R», αναλύει τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάσχεση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν τα χρήματα για την περαιτέρω στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, αποκαλύπτει στη Realnews ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Και προσθέτει πως η δυνατότητα αυτή οφείλεται στη συνετή και νοικοκυρεμένη διαχείριση από την κυβέρνηση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας. Οπως τονίζει τα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 37,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα μισά δημιουργήθηκαν την τελευταία χρονιά.

Οσον αφορά την ύφεση, ο Χρ. Σταϊκούρας ξεκαθαρίζει πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή θα επιβαρύνουν την οικονομία. «Εμείς, όπως έχουμε χρέος, παρεμβαίνουμε με αποτελεσματικές πολιτικές, ώστε να συγκρατήσουμε, όσο είναι εφικτό, το βάθος της ύφεσης, στη χειρότερη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οικονομική κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλά για τα μέτρα στήριξης, το μαξιλαράκι των 37 δισ. ευρώ, την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πότε θα έρθει το πρώτο πακέτο στήριξης από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στη Realnews