Quantcast

Επίτροπος Υγείας της ΕΕ για Πολάκη: Είναι ντροπή - Δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία

Τo ζεϊμπέκικο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με το τσιγάρο στο στόμα, σε μουσική σκηνή σχολίασε με καυστικό τρόπο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Υγείας Βιτένις Αντριουκαΐτις, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Αντριουκαΐτις συμμετείχε σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί ρωτήθηκε για την εικόνα του Έλληνα υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη να καπνίζει σε συνέντευξη τύπου αλλά και το γεγονός ότι εθεάθη να καπνίζει σε μουσική σκηνή, και εξέφρασε την οργή του:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για να συνεχίσει:

«Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο» πρόσθεσε ο κ. Αντριουκαΐτις.