Quantcast

Η συνάντηση Πολάκη - Κικίλια για τον κορωνοϊό και οι συμβουλές

Ο Παύλος Πολάκης είχε την Τετάρτη  συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια στο Υπουργείο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τα προληπτικά μέτρα για την επιδημία του κορονοϊού και να καταθέσει προτάσεις για την καλύτερη θωράκιση του ΕΣΥ και την αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στη συνάντηση που είχαν, παρουσία και του επικεφαλής του ΕΚΑΒ, κ. Παπαευσταθίου, ο Παύλος Πολάκης ενημέρωσε τον κ. Κικίλια πως υπάρχει η δυνατότητα για σημαντική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μέσα από την αξιοποίηση κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, νευροχειρουργικών ΜΑΦ, μονάδων εγκαυμάτων, στεφανιαίων μονάδων και μονάδων ανανήψεων και μετεγχειρητικές που υπάρχουν διάσπαρτες σε διαφορά νοσοκομεία, με προϋπόθεση φυσικά την κατάλληλη ενίσχυση της στελέχωσης τους. Με τον τρόπο αυτό το ΕΣΥ μπορεί να ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον σχεδόν 300 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία ευπαθών ομάδων.

Πέραν αυτού, συμφώνησε ότι εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, το Υπουργείο Υγείας μπορεί να προχωρήσει στην επίταξη κλινών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει την αποζημίωση χρήσης των κλινών αυτών με εύλογο τίμημα. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος για τον οποίον από 35 κλίνες που είχε πέρυσι η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ φέτος έχουν ανέβει στις 70.