Quantcast

Ανακαλύφθηκε το κεφάλι γιγάντιου λύκου από την εποχή των παγετώνων στη Σιβηρία

Μπροστά σε ένα εκπληκτικό εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες στη Σιβηρία, όπου εντόπισαν το κομμένο κεφάλι ενός τεράστιου λύκου, που χρονολογείται από την εποχή των παγετώνων, πριν από 40.000 χρόνια. Το κεφάλι του ζώου διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση ενώ ο λύκος φέρει ακόμη όλα τα δόντια του.

Το σχεδόν ανέπαφο από τον χρόνο κεφάλι ζώου εντοπίστηκε στην περιοχή Γιακούτια της Σιβηρίας. Έχει μήκος σχεδόν 40 εκατοστά, δηλαδή είναι διπλάσιο σε μέγεθος σε σχέση με τον σημερινό γκρίζο λύκο, που το κεφάλι του έχει μήκος από 23-28 εκατοστά.

Το εύρημα εντόπισε ένας ντόπιος, ο Πάβελ Εφίμοφ, το καλοκαίρι του 2018 πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο κοντά στον ποταμό Tirekhtyakh, αλλά τώρα δημοσιοποιήθηκε η είδηση.

 

Η αιτία που το κεφάλι του ζώου είναι κομμένο δεν είναι γνωστή αλλά είναι απίθανο να αποτέλεσε τρόπαιο κάποιου αρχαίου κυνηγού καθώς οι άνθρωποι εμφανίστηκαν σ' αυτήν την πλευρά της βόρειας Ρωσίας πριν από 32.500 χρόνια.

Ο Ρώσος επιστήμονας δρ. Άλμπερτ Προτοπόποφ είπε: "Αυτό είναι μοναδικό εύρημα από τα πρώτα υπολείμματα από ένα πλήρως ανεπτυγμένο της εποχής των Παγετώνων λύκο με τον ιστό του διατηρημένο. Θα συγκρίνουμε το εύρημα με σύγχρονους λύκους για να αντιληφθούμε την εξέλιξη των ειδών και να αναπλάσουμε την εμφάνισή του".