Quantcast

Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τις δράσεις για την βιώσιμη κινητικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας και οφείλουμε να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Είναι καθήκον και χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από την ποδηλατοδρομία 54 χλμ. που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019, με τη διοργάνωση της Περιφέρειας και του «Σύλλογος Αστικών Ποδηλάτων Αττικής-ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής υποδηλώνει εμπράκτως την αμέριστη στήριξη μας στην προσπάθεια της Βιώσιμης Κινητικότητας. Προτεραιότητά μας, πρόσθεσε, είναι η στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, αλλά και την ποιότητά της ζωής μας. Θα υποστηρίξουμε ενεργά δράσεις και υποδομές που θα εξασφαλίζουν την καλύτερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και περισσότερους ποδηλατοδρόμους με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν συχνότερα τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους.

«Μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο στην Αττική» επισήμανε ο κ Πατούλης, μιλώντας χθες το απόγευμα, έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου κατέληξε η ποδηλατοδρομία η οποία ξεκίνησε από το Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού και πέρασε από τα 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής. Στο Υπουργείο τους ποδηλάτες υποδέχθηκε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης. Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης και Δημόσιων Σχέσεων και Ομογένειας Φαίη Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι από την εκδήλωση, δημιουργήθηκε οπτικό υλικό το οποίο θα προβάλλεται στις πλατφόρμες των διεθνών διοργανώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το Παγκόσμιο Κίνημα Δράσεων #ClimateStrike.

Το σχετικό βίντεο θα είναι υποψήφιο και στον διαγωνισμό που γίνεται κάθε χρόνο την Άνοιξη από την «EUROPEAN MOBILITY WEEK» για τα μέσα ευαισθητοποίησης των πολιτών από τους δήμους και τις περιφέρειες.