«Προφητικό» το «Don’t Look Up»: Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από την Γη - Βίντεο

Ένας τεράστιος αστεροειδής, δύο φορές μεγαλύτερος σε μέγεθος από το Empire State Building, θα πλησιάσει τον πλανήτη μας στις 18 Ιανουαρίου. Ωστόσο, σε αντίθεση με την ταινία του Netflix, δεν θα πέσει στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Στην ταινία του Netflix «Μην κοιτάτε πάνω», ένας καθηγητής αστρονομίας και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια ανακαλύπτουν έναν τεράστιο κομήτη, ο οποίος θα συγκρουστεί με τη Γη σε έξι μήνες, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή. Προσπαθώντας να προειδοποιήσουν τον κόσμο, ξεκινούν από τον Λευκό Οίκο.

Σε αντίθεση με την ταινία, ο διαστημικός βράχος με την ονομασία «7482 (1994 PC1)», δεν θα πέσει στον πλανήτη μας, αλλά θα περάσει από τη Γη σε απόσταση σχεδόν δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή, με μέγεθος 2-3 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Empire State Building, ο οποίος στις 18 Ιανουαρίου, θα πλησιάσει τον πλανήτη μας με ταχύτητα άνω των 70.000 χιλιομέτρων την ώρα. Ωστόσο, ο αστεροειδής θα περάσει σε «απόσταση ασφαλείας», περίπου δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας,περίπου πέντε φορές την απόσταση Γης-Σελήνης

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: