Quantcast

Ρωσία: Κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 χελώνες - Λαθρέμποροι τις είχαν βαφτίσει «λάχανα»

Η ρωσική τελωνειακή υπηρεσία κατέσχεσε πρόσφατα περισσότερες από 4.000 «χελώνες της στέπας», ενός προστατευόμενου είδους, που οι λαθρέμποροι προσπάθησαν να εισαγάγουν από το Καζακστάν στη Ρωσία "βαφτίζοντάς" τες... λάχανα.

Οι 4.100 χελώνες εντοπίστηκαν μέσα σε μια νταλίκα στην περιοχή του Όρενμπουργκ που συνορεύει με το Καζακστάν. Η αξία τους στην αγορά εκτιμάται ότι φτάνει τα 7,8 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 105.000 ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.

Οι χελώνες μεταφέρθηκαν σε ένα πανεπιστήμιο του Όρενμπουργκ, όπου καθηγητές και σπουδαστές ανέλαβαν να τις φροντίσουν και να τις ταΐσουν.

"Τις βάλαμε στην αίθουσα ενός πρώην γυμναστηρίου και τις ταΐζαμε για έναν μήνα", μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιστροφή τους στο Καζακστάν, εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σεργκέι Ριαμπτσόφ, ο οποίος συντόνισε την όλη επιχείρηση στην Παιδαγωγική Σχολή του Όρενμπουργκ. "Έτρωγαν λάχανα, κολοκύθες, φρούτα, κάθε λαχανικό που περιέχει πολύ νερό", πρόσθεσε.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο φαίνεται το γυμναστήριο γεμάτο με καφέ χελώνες που μασουλάνε μακάρια το φαγητό τους.

Το 2016 οι φοιτητές είχαν και πάλι αναλάβει τη φροντίδα 8.000 χελώνων που είχαν εντοπιστεί σε παρόμοια κατάσταση.

Οι χελώνες, αφού πέρασαν και από τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις, τοποθετήθηκαν σε χαρτοκιβώτια και μεταφέρθηκαν στο νότιο Καζακστάν, όπου αφέθηκαν ελεύθερες στη φύση.