Quantcast

4 «γκρίζες» ΜΚΟ στέλνουν μετανάστες στον Εβρο

Πώς οργανώνουν τις παράνομες διελεύσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα αποκαλυπτικά μηνύματα με αναλυτικές οδηγίες και o σύνδεσμος στην Ελλάδα.

Τέσσερις ξένες ΜΚΟ, οι οποίες μέσω κλειστών ομάδων στα κοινωνικά δίκτυα παρέχουν οδηγίες αλλά και «επαφές» στους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία, προκειμένου να περάσουν το φυσικό σύνορο του Εβρου, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών υπηρεσιών του ελληνικού κράτους. Οι εν λόγω οργανώσεις δεν έχουν φυσική παρουσία στην Ελλάδα, αλλά έχουν αναπτύξει έντονη δράση στη γειτονική χώρα, όπου ζουν χιλιάδες μετανάστες.

Οι πηγές της Realnews αναφέρουν πως αυτές οι «γκρίζες» ΜΚΟ ευθύνονται εν πολλοίς για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα που έχει καταγραφεί τους πρώτους πέντε μήνες του 2022. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2022, στον Εβρο έχουν συλληφθεί περίπου 15.650 παράτυποι μετανάστες, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν εντοπιστεί μόλις 1.400. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον Μάιο εισήλθαν στον Εβρο άλλοι 459 μετανάστες.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews