Quantcast

Α. Μυλωνάκης: Στηρίζουμε την αμυντική συμφωνία με τα ΗΑΕ

Στηρίζουμε την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στα πλαίσια της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως ανέφερε, η συμφωνία σκοπό έχει να βοηθήσει το ένα κράτος το άλλο σε περίπτωση πολέμου ή επιχειρήσεων και σημείωσε πώς η Ελληνική Λύση στηρίζει τη συμφωνία, «φτάνει να υλοποιηθεί, γιατί πολλές συμφωνίες έχουν κατά καιρούς γίνει, οι οποίες όμως δεν έχουν υλοποιηθεί».

«Με τα ΗΑΕ πρώτη φορά γίνεται τέτοια συμφωνία. Ας ελπίζουμε ότι σε δεδομένη στιγμή θα έχουμε μια βοήθεια. Γιατί μέχρι τώρα, όπως βλέπετε, ούτε η Αμερική, ούτε η Ρωσία, ούτε η Ευρώπη θα βοηθήσουν, ούτε έχουν την όρεξη να πουν έστω μια καλή κουβέντα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ή των αμυντικών συμφωνιών» προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης.

Όσον αφορά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Μυλωνάκης τόνισε πως οι τελευταίες Navtex που έβγαλε η Τουρκία, και «κυρίως αυτή που φτάνει στα 5,8 ναυτικά μίλια», «είναι για εμάς μια κόκκινη γραμμή, η οποία δεν έπρεπε να περάσει από τα 12 ναυτικά μίλια».

«Βλέπουμε ότι ο Ερντογάν συνεχίζει την πρόκλησή του. Μέχρι εδώ και μη παρέκει, να δώσουμε ένα μάθημα κάποια στιγμή στον Ερντογάν να σταματήσει αυτή την πρόκληση», σημείωσε, ενώ όσον αφορά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει σθεναρά με την προσθήκη δυνάμεων στα νησιά».

«Η Ελληνική Λύση λέει αφού τελειώσει η πανδημία, όταν ξαναξεκινήσουν οι διερευνητικές, πρέπει να τεθεί μόνο το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Κανένα άλλο θέμα δεν είναι ανεκτό από τη χώρα μας» κατέληξε.