Quantcast

Αγορά Rafale: «Ναι» από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Σε κλίμα έντασης επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την προμήθεια των Rafale. 

Παρά την ένταση η οποία αφορούσε στον τρόπο διεξαγωγής της κλειστής συνεδρίασης η οποία θα αφορά σε απόρρητα στοιχεία εν τέλει διαμορφώθηκε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επίσπευση των διαδικασιών ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος γι' αυτό και το νομοσχέδιο ακολουθεί επείγουσα διαδικασία. 

Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών προέκυψε ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επιστρέψει την σύμβαση ως απαράδεκτη διαφωνώντας με μια σειρά όρων οι οποίοι – όπως υποστηρίζει – δεν εγγυώνται το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου, το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της Άμυνας της χώρας όχι όμως προς χάριν των Νατοϊκών συμφερόντων, ενώ επιφύλαξη δήλωσε το ΜΕΡΑ 25.