Quantcast

Άγρια κόντρα Σκυλακάκη-Τσακαλώτου για τις ΜΕΘ στη συζήτηση για τα μέτρα στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους και κόντρα ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον τέως Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα ανακούφισης από τον Ιανό και τα μέτρα ενίσχυσης και προστασίας στο πλαίσιο της πανδημίας. 

Απαντώντας στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Παπανάτσιου η οποία μόλις είχε κατέλθει από το βήμα μιλώντας για ελλιπή αντιμετώπιση της πανδημίας  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ που παρέλαβε από την προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος  αντέδρασε έντονα προκαλώντας μάλιστα πολλά σχόλια λόγω και της κριτικής που άσκησε στην ηγετική ομάδα ζητώντας χαμηλούς τόνους με αποτέλεσμα τον εξής διάλογο: 

Θ. Σκυλακάκης: Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε μισές ΜΕΘ από τον  ευρωπαϊκο Μ.Ο και μια ανοχύρωτη υγεία.

Ευκ. Τσακαλώτος: Πόσες ήταν μέχρι το 2015; Πόσο αυξήσαμε το ποσοστό του προϋπολογισμού για την υγεία; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι να τα λες αυτά;

Θ. Σκυλακάκης: Βλέπω ότι τα εσωκομματικά αλλάζουν την αγωγή του ανθρώπου

Ε. Τσακαλώτος: Μην λές εξυπνάδες. Εξυπνάδες αλλού!

Θ. Σκυλακάκης: Το πόσες ΜΕΘ παραδώσατε και πόσες έχουμε τώρα είναι γνωστά στον ελληνικό λαό.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Σκυλακάκης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την έκπτωση φόρου στη διαφήμιση σε ΜΜΕ τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει ένα κίνητρο  σε όποιον δεν είχε διαφημιστεί  και  περιλαμβάνει και μικρομεσαίες κυρίως και μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν διαφημιστεί στη διάρκεια 2020 και 2021. "Δίνει την ευκαιρία να αυξήσουν τη δαπάνη τους και να ενθαρρύνουν έτσι την ανάκαμψη της οικονομίας. Η διαφήμιση είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να επανέλθει η ψυχολογία . Είναι κρίσιμο να το κάνουμε τώρα γιατί ετοιμάζουν τα μπάτζετ τους. Είναι ένα μέτρο ανάκαμψης, σας ενοχλεί η επιχειρηματικότητα. αλλά ξεχνάτε ότι κάθε επιχείρηση κρύβει πίσω της εργαζόμενους κι ΑΕΠ" είπε ο κ. Σκυλακάκης.