Quantcast

Αιχμές από το Κίνημα Αλλαγής για τη στάση των Υπουργείων Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη ταινία Joker

Με αιχμές σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τις καταγγελίες των δυο κυριών υπαλλήλων του Υπουργείου για την παρακολούθηση από ανήλικους της ταινίας Joker. 

«Από τη φημολογία για fake news περάσαμε στην οργή της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. Όμως ακόμη και ο υπερβάλλων ζήλος υπηρεσιακών παραγόντων έχει άμεση σχέση με μια περιρρέουσα πολιτική αντίληψη, που μετατρέπει την Ελληνική Αστυνομία ξανά σε χωροφυλακή», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στην οποία προσθέτει: «Από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις, στην επιστροφή στο χθες. Γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται πολλές παρτίδες για να βγάλει τζόκερ...».

Παράλληλα ο αρμόδιος στη Κ.Ο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, σε δήλωσή του συστήνει στις ηγεσίες των δύο Υπουργείων σοβαρότητα και εγκράτεια και καλύτερο έλεγχο των υπηρεσιών που εποπτεύουν.

«Ο υπερβάλλων ζήλος δύο - κατά τα φαινόμενα αναρμόδιων - υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και η προθυμία της Ελληνικής Αστυνομίας να εξαντλήσει την αυστηρότητά της για κάποιες καταγγελίες ελάσσονος σημασίας οδήγησαν σε τραγελαφικές εικόνες μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους σε κινηματογράφους και να σέρνουν ανήλικα παιδιά στα αστυνομικά τμήματα. Πρακτικές φύσει και θέσει συντηρητικές και προβληματικές για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επιβάλλει το νόμο», ανέφερε ο κ. Καμίνης.