Quantcast

Αιχμηρά σχόλια αντάλλαξαν Βρούτσης και Αχτσιόγλου στην παράδοση – παραλαβή του υπουργείου Εργασίας

Ολοκληρώθηκε η παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου να παραδίδει την θέση στον νέο υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Και οι δυο πλευρές διασταύρωσαν τα ξίφη τους τόσο  όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις όσο και τα εργασιακά, ανταλλάσσοντας αιχμηρά σχόλια.

Ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έθεσε τους κεντρικούς άξονες - παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο υπουργείο δίνοντας  προτεραιότητα στην έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και στην αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους συνταξιούχους, κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε ξανά το 34% των συντάξεων θα εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον Ιούνιο του 2020.

Ακόμη θα ενεργοποιηθούν ξανά όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που πάγωσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως το σύστημα «Άτλας» , «Ήλιος» κ.α. «Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν προς όφελος των εργαζομένων» τόνισε ο κ. Βρούτσης λέγοντας ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας με τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τις επόμενες ημέρες.  

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί το λευκό μητρώο των επιχειρήσεων, προκειμένου να επιβραβευτούν οι συνεπείς επιχειρηματίες με επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι θα επανέλθει το  ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα συνεχιστεί η στήριξη της οικογένειας εφαρμόζοντας  τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.  

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε απολογισμό του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι πλέον η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και το καθεστώς υποτροπίας με σημαντικό απόθεμα 35 δισ. ευρώ. Ακόμη επισήμανε ότι αυξήθηκε  ο κατώτατος και καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός, ενώ μειώθηκε η ανεργία 8% σε σχέση με το ποσοστό που ήταν όταν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά την πρόνοια, η απερχόμενη υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός ήταν 700 εκατ. ευρώ όταν τον παρέλαβε ενώ τώρα είναι 3 δισ. ευρώ.