Quantcast

Ακυρώνεται η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο - Άγνωστο πότε θα συναντηθούν

Έντονη η δυσαρέσκεια της Αθήνας. 

Ήταν η διπλή απαίτηση έτσι όπως εκφράστηκε από την πλευρά του Ελπιδοφόρου, αφενός να προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό σε δεξίωση που οργανώνουν σήμερα το βράδυ προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις, και αφετέρου η πρόθεσή του να παραστεί αύριο Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής κοινότητας στην οποία θα πάρει μέρος και ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, και στις δύο περιπτώσεις τα αιτήματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής απερρίφθησαν.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μην γίνει προσφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα το βράδυ και καθώς το κλίμα ανάμεσα στην ομογένεια είναι βαρύ για τον Ελπιδοφόρο εξαιτίας της «νομιμοποίησης» που θεωρείται ότι παρείχε με την παρουσία του σε εγκαίνια δίπλα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, του ζήτησαν να αποφύγει να παραστεί στη δεξίωση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Συνεπώς, δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί της Παρασκευής στο Ground Zero, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αύριο θα συναντηθεί με το editorial board της Wall Street Journal. 

«Εμφύλιος» στους κόλπους της ομογένειας 

Υπενθυμίζεται ότι κύμα αντιδράσεων προκλήθηκε με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο και έστειλε μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. 

Την ίδια ώρα, οι φωτογραφίες του Αρχιεπισκόπου στο ίδιο πλάνο με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και άλλους «επισήμους» κατά το κόψιμο της κορδέλας, προκάλεσε δεκάδες αρνητικά σχόλια. 

Αίσθηση προκάλεσε δε, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος φέρεται να απέρριψε τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», σύμφωνα με το hellasjournal.com. 

Το αποκορύφωμα όμως ήρθε μετά και την ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου στο Twitter, με την οποία δήλωνε πως συνεχάρη τον Ερντογάν για τα εγκαίνια.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, (που έκανε) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα, επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του. 

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν ήταν και η Αρμενική Οργάνωση ANCA, με ανάρτηση στο Twitter.

«Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη», ανέφερε η δημοσίευση.