Quantcast

Αλεξιάδης στον Realfm 97,8: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τους γιατρούς – Πρέπει να ληφθούν μέτρα

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα για την πορεία της πανδημίας.

“Είμαι υπέρ της άποψης ότι ακούμε τους γιατρούς στο τι πρέπει να κάνουμε. Ήρθε η ώρα οι πάντες να ακούσουμε τους γιατρούς, οι γιατροί να καθορίσουν τι θα γίνει. Είμαστε σε μια δραματικότατη κατάσταση στη χώρα στις εξελίξεις. Έχουμε συνηθίσει πλέον την έννοια του θανάτου και αυτό είναι κάτι ανησυχητικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αυτά που διαβάσαμε για “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, για δανεικά ράντζα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο” νομίζω ότι είναι το προεόρτιο για κάτι που έρχεται, που θα είναι δύσκολο. Πριν φτάσουμε σε αυτό, ας ακούσουμε τους ειδικούς” περιέγραψε.

“Αυτή την ώρα πρέπει να βγάλουμε από την πολιτική αντιπαράθεση τα θέματα της πανδημίας, γιατί μιλάμε για θανάτους. Δεν θα κάνουμε πολιτική πάνω σε φέρετρα. Να υπάρξει πολιτική ωριμότητα και σωφροσύνη και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα” πρόσθεσε.

Ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι “στο ερώτημα αν αντέχει η οικονομία ή όχι ένα lockdown θα σας πω: πόσο κοστολογούμε τον θάνατο ενός ανθρώπου; Πόσο κοστολογούμε τον όγκο σε ένα παιδί;”.

“Σε ότι αφορά την οικονομία και αν χρειαστεί lockdown, βεβαίως θα πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να γνωμοδοτήσουν οι γιατροί και δεν πρέπει να είναι πολιτική απόφαση. Πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση αν αντέχει η οικονομία ή όχι” συμπλήρωσε.