Αλλαγή γραμμής από το Ποτάμι!

«Θα δούμε τα επίσημα κείμενα του νέου Συντάγματος της ΠΓΔΜ και μετά θα καθορίσουμε τη στάση μας», λέει o Σταύρος Θεοδωράκης στους συνεργάτες του. Μάλιστα, την Παρασκευή, μετά από έναν νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων από τον κ. Ζάεφ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έθετε για πρώτη φορά όρους για τη στήριξη της συμφωνίας.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η αλλαγή γραμμής από το Ποτάμι όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα εθεωρείτο δεδομένο ότι το Ποτάμι θα στηρίξει σε κάθε περίπτωση τη συμφωνία, μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ η βεβαιότητα αυτή δείχνει να κλονίζεται. Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της Realnews, o Σταύρος Θεοδωράκης λέει τώρα στους συνεργάτες του ότι «θα δούμε τα επίσημα κείμενα του νέου Συντάγματος της ΠΓΔΜ και μετά θα καθορίσουμε τη στάση μας».

Μάλιστα, την Παρασκευή, μετά από έναν νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων από τον κ. Ζάεφ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έθετε για πρώτη φορά όρους για τη στήριξη της συμφωνίας, καλώντας την κυβέρνηση «να ζητήσει από την ηγεσία της ΠΓΔΜ να δεσμευθεί επισήμως και με σαφήνεια» ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα, κάτι που πολιτικοί παράγοντες ερμηνεύουν ως έναν ελιγμό ώστε σε επόμενη φάση να ολοκληρωθεί η αλλαγή στάσης του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Realnews

Οι μεταρρυθμίσεις τους φέρνουν πιο κοντά!

Ενα βιβλίο, του Κωστή Χατζηδάκη («Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις: Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;»), θα φέρει άλλη μια φορά κοντά το απόγευμα της Δευτέρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο επικεφαλής του Ποταμιού θα βρεθούν στο ίδιο πάνελ μιας βιβλιοπαρουσίασης αυτή τη χρονική περίοδο για πολλούς μόνο τυχαίο δεν είναι, έστω και αν το θέμα του βιβλίου -οι μεταρρυθμίσεις - τους ενώνει διαχρονικά. Μάλιστα, η κοινή παρουσία των δύο έρχεται να φουντώσει τα σενάρια για μετεκλογική συμπόρευση της Ν.Δ. με το Ποτάμι, με την προϋπόθεση βέβαια πως το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη θα κατέβει στις εκλογές και θα μπει στην Βουλή. Αλλωστε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκαθαρίσει πως -και αυτοδύναμη να είναι η Ν.Δ. στις εκλογές- θα επιδιώξει συνεργασίες.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Realnews