Quantcast

Αναδιάρθρωση εν λειτουργία του καθημερινού φύλλου της Αυγής, αποφάσισε το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

Ακύρωση (τουλάχιστον προς το παρόν) του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία, προκρίνοντας το σενάριο της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία. 

Αυτό, ωστόσο, φαίνεται πως δεν ακυρώνει τον σχεδιασμό απολύσεων, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, το ΠΣ "επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας". 

Στη συνεδρίαση του οργάνου ο Νίκος Φίλης πρότεινε να δημιουργηθεί πολιτική επιτροπή του κόμματος που θα "βοηθήσει" το ΔΣ. Ωστόσο υπήρξε αντίδραση των αντιπροσώπων του ΔΣ, που συμμετείχαν εκτάκτως στη σημερινή συζήτηση, εξηγώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα επρόκειτο για επιτροπεία και τελικά η πρόταση αποσύρθηκε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας στη εισήγηση του πρότεινε (χωρίς να υπάρχουν αντιρρήσεις) τη μετάθεση του συνεδρίου για περίπου έναν μήνα στις 31/3 έως 3/4. Θα εξεταστεί, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας αν το συνέδριο θα πραγματοποιηθει αποκλειστικά δια ζώσης ή μόνο ηλεκτρονικά ή με υβριδικό τρόπο, το όπιο είναι και το βασικότερο σενάριο.