Quantcast

Νέες αναταράξεις προκαλούν οι δηλώσεις Καμμένου περί Plan B - Όλες οι αντιδράσεις

Μόλις ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου περί plan B εάν υλοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη.

Για σπασμωδικές κινήσεις έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον realfm και τόνισε πως «αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική δεν είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Προφανώς είναι ο υπουργός Εξωτερικών».

«Αντιδεοντολογικό» χαρακτήρισε  στον realfm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου αυτό που έκανε ο Πάνος Καμμένος «αφού δεν το είχε θέσει στο υπουργικό» και κάλεσε τον υπ. Εθνικής Αμυνας να εξηγήσει τις θέσεις του.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες βάσεις. Η Ελλάδα δεν θα γίνει προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ» τόνισε από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

«Με τους ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές» παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, επισημαίνοντας πως «η Συμφωνία (των Πρεσπών) θα κριθεί στη Βουλή, θα κριθεί ποιοι θα πάρουν θέση, όλοι οι βουλευτές».

«Έκπληξη και απορία» εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τις δηλώσεις Καμμένου τόσο σε σχέση με το plan B που πρότεινε, όσο και με την πρόσκληση σε ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας.

«Πολλά πράγματα πέφτουν στο τραπέζι για να υπάρξουν αντιδράσεις και ζύμωμακαι από εκεί και πέρα είτε να καούν, είτε να προχωρήσουν», είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Η συμπεριφορά του κ. Καμμένου που είναι και υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, τον οποίο διόρισε ο κ. Τσίπρας, διασύρει τη χώρα διεθνώς» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον realfm 97,8.

«Δεν υπάρχει κυβερνητική συνοχή πλέον», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, προσθέτοντας πως «σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα αυτή η κυβέρνηση θα μετρούσε μέρες, αν όχι ώρες, ιδίως μετά την επίσκεψη του κ. Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«H δεδηλωμένη χάθηκε στην Ουάσιγκτον» σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον realfm τόνισε: «Ο Καμμένος έχει εκθέσει κατ’ επανάληψη τον Τσίπρα… Αν δεν ήταν τραγικό όλο αυτό, πραγματικά θα ήταν νούμερο επιθεώρησης».

«Είναι κατάντια, να φύγουν τώρα» διαμήνυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως «ο συνεταιρισμός Τσίπρα - Καμμένου βλάπτει τη χώρα, την αξιοπιστία της και τα εθνικά της συμφέροντα».