Quantcast

Ανδρουλάκης στον Realfm 97,8: Δεν κινδυνεύει η ενότητα – Η απάντηση στον Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “εγώ δεν επέλεξα μια διαφορετική πολιτική μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Όπως πολιτεύομαι όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και αυτή την κρίσιμη περίοδο με τα τραγικά γεγονότα, τον θάνατο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, με τα θέματα που αφορούσαν στις διαδικασίες, ήταν μια εποχή δύσκολη για την παράταξή μας”.

“Κράτησα μια στάση πιστεύω συνεπή. Η θέση μου είναι ότι πρέπει να πάμε με ήπιους τόνους, δεν χρειάζεται ο ένας να πετάει βέλη στον άλλον. Αυτά έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κραταιό κίνημα του 45%, οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, οι άγονες συγκρούσεις οδήγησαν σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Τα εσωτερικά λάθη τα εκμεταλλεύτηκαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, εγώ δεν θέλω να δώσω κανένα όπλο στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Για αυτό μιλώ για την δική μου υποψηφιότητα και δεν μιλώ για τις άλλες. Μπορεί να διαφωνούμε σε επιμέρους θέματα αλλά είμαστε στο ίδιο κόμμα και έχουμε τον ίδιο στόχο” πρόσθεσε.“Λέω λοιπόν στους ακροατές σας ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα. Απλά για εμένα είναι σφραγίδα η μαζική τους συμμετοχή και εγγύηση ενότητας να ξαναέλθουν στην κάλπη την Κυριακή και οι 271.000 που μας τίμησαν την πρώτη φορά” υπογράμμισε. “Οι ψηφοφόροι του πρώτου γύρου έδωσαν ένα πλεονέκτημα σε εμένα γιατί θεωρούν ότι έχω τις περισσότερες πιθανότητες και να ενώσω αλλά και να μεγαλώσω την παράταξη, άρα να φτιάξω μια νέα σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Πιστεύω ότι η επαναφορά μας ως πρωταγωνιστές θα κάνουν και τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα να χάσουν τον ύπνο τους” σχολίασε. Ερωτηθείς για την κοινοβουλευτική ομάδα αν εκλεγεί απάντησε ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον κανονισμό.

“Θα γίνουν όλα με βάση τον κανονισμό της Βουλής, όπως προβλέπεται και όπως έχει γίνει με τα άλλα κόμματα. Δεν θα κάνω τίποτα διαφορετικό. Όπως έγινε στις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι με απόλυτο σεβασμό στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχουμε αξιόλογους βουλευτές, όλων των γενεών” σημείωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε έκκληση “ας σταματήσουμε τα υπονοούμενα, τις άγονες αντιπαραθέσεις και να δούμε την μεγάλη εικόνα”.

“H μεγάλη εικόνα είναι μία: μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει; Εγώ λέω ότι μπορεί. Αυτό υπηρετώ, γι' αυτό για μένα η ενότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο και δεν πρόκειται να απαντήσω σε πράγματα, τα οποία δυστυχώς, δεν βοηθούν την ενότητα” είπε χαρακτηριστικά.

“Με έχουν ψηφίσει 300.000 Έλληνες πολίτες σε δύο ευρωπαϊκές εκλογές. Περίπου 170.000 πολίτες σε εσωτερικές διαδικασίες, θεωρείτε ότι όλος αυτός ο κόσμος που με εμπιστεύεται δεν ξέρει τις θέσεις μου;” αναρωτήθηκε. “Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι ξέρουν τις θέσεις μου” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα αξιοποιηθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι “όχι μόνο θα αξιοποιηθούν και οι πέντε, αλλά θα αξιοποιηθούν όλοι με κριτήριο μόνο ένα, την προοπτική της παράταξης. Θα πάμε σε ριζοσπαστική ανανέωση, αλλά δεν θα είναι μόνο ηλικιακή, θα είναι με πρόσωπα όλων των γενεών, τα οποία θα έχουν υψηλό δείκτη κοινωνικής αξιοπιστίας”.

Η απάντηση στη συνέντευξη Παπανδρέου

“Δεν απαντώ σε θέματα, μόνο σε θέματα ηθικού περιεχομένου. Άκουσα το πρωί από τον πρώην πρωθυπουργό στη συνέντευξή του, είναι το λεγόμενο “4-2-1″. Κατ' αρχάς, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έγινε κάτι με την ΔΗΜΑΡ και με τον κ. Χατζησωκράτη. Θέλω να σας πω ότι οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν. Ακόμη και αν κάποιοι θέλουν να φτιάξουν ένα αφήγημα, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες συμμετοχής μου σε αυτό, διότι εκλέχθηκα γραμματέας πολύ μετά από αυτή τη συμφωνία. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που είναι ηθικό και κακώς γίνεται αυτή η διαστρέβλωση. Πώς σταμάτησε αυτή η διαδικασία; Εγώ με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, στο συνέδριο της Άνοιξης του 2013 σηκωθήκαμε στο βήμα και καταθέσαμε ψήφισμα, που έλεγε ότι όποιος έχει χρησιμοποιήσει αυτή την προκλητική πρακτική εις βάρος του ελληνικού λαού να αποκλειστεί από όλα τα κεντρικά όργανα της παράταξης. Το ψήφισμα μπήκε στο καταστατικό μας και έτσι αποκλείστηκαν όσοι είχαν συμμετάσχει με δική μου πρωτοβουλία. Άρα πώς γίνεται σήμερα κάποιοι να λένε ότι εγώ ευθύνομαι για κάτι που εγώ σταμάτησα;” περιέγραψε.

“Έτσι εκλέχθηκα γραμματέας. Με όρους πολιτικής και όχι καρέκλας. Εγώ το 2013 με όρους πολιτικής κατέβαλα μια προσπάθεια που έφερε αποτέλεσμα και σταματήσαμε μια πρακτική που όντως έκανε ζημιά” πρόσθεσε.

Τι είπε για τις καταγγελίες για νοθεία

“Μόλις το άκουγα πήρα στην ΕΔΕΚΑΠ για να ενημερωθώ, όπως έκαναν και όλοι οι υποψήφιοι πιστεύω. Μου είπαν ότι θα βγει ανακοίνωση, όπως και έγινε. Μάλιστα, πήρα και την εταιρεία και τους είπα ότι πρέπει να απαντήσουν. Μου εξήγησαν τι συνέβη, είχε γίνει το ίδιο και το 2017 γιατί κάποιες στιγμές το δίκτυο δεν δουλεύει” ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για το debate

“Αυτοί που δεν πήγαν στο πρώτο debate προφανέστατα βάζουν τέτοιους όρους ώστε να μην μπορεί να γίνει το δεύτερο debate” δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό: