Quantcast

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης - Διαλύεται η ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων

Τη διάλυση της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη σήμανε η αποχώρηση του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη ο οποίος με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση γνωστοποίησε ότι ανεξαρτητοποιείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρίδης αν και παρέμενε τυπικά στην Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων αποτελούσε ξένο σώμα ήδη από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο του 2018 ενώ πριν από λίγες ημέρες κόντρα στην κομματική γραμμή έδωσε και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων μένουν τέσσερις (Λεβέντης, Μεγαλομύστακας, Γεωργιάδης, Καβαδέλας) και επομένως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής η Κ.Ο διαλύεται αυτοδικαίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Κεντρώων μπήκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Βουλή με εννέα βουλευτές ωστόσο μετά από τις αποχωρήσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου (ΣΥΡΙΖΑ), του κ. Κατσιαντώνη (Ν.Δ), του κ. Καρρά (ΚΙΝ.ΑΛ), του κ. Φωκά (ΑΝ.ΕΛ) και του κ. Σαρίδη μένει με τέσσερις βουλευτές.

Λεβέντης για Σαρίδη στον realfm: Ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια - Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη

"Ο κ. Σαρίδης ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια" είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα" σχολίασε με νόημα.

"Ένας που προδίδει ένα κόμμα πρέπει να παραδίδει την έδρα" τόνισε.

"Σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές οι επιλογές στα ψηφοδέλτια , οι δημοσιογράφοι είχαν περάσει την άποψη ότι είχα κάνει λάθος επιλογές. Στις προδοσίες δεν υπάρχουν λάθος επιλογές" πρόσθεσε.