Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να εγγυάται την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας»

Πριν λίγες ημέρες, στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στο Ζάππειο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθύμισε το «σκοτεινό διάλειμμα» του 2015, στη σαραντάχρονη ευρωπαϊκή μας διαδρομή. 

Ήταν τότε που πραγματικά «βρεθήκαμε ένα μόλις βήμα πριν τον γκρεμό, αλλά οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν, κράτησαν τον τόπο στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμα και συνέτριψαν τη δημαγωγία, μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό ψέμα τόσο αυτό με το αριστερό προσωπείο όσο και εκείνο με το ακροδεξιό πρόσωπο, του φασισμού και του μίσους». Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμως, αλλά και πολλά στελέχη του, αντέδρασαν έντονα και μίλησαν για «εξαπάτηση», για «διχαστική δήλωση», για «εξομοίωση της αριστεράς με τον φασισμό», λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, «κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη», την «έβγαλε από τα μνημόνια» και «άφησε στα ταμεία 37 δις ευρώ».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ή ξέχασαν ή θέλουν να ξεχάσουμε εμείς, τι συνέβη την περίοδο 2015-2019. Ας τους τα θυμίσουμε λοιπόν:

Θέλουν ίσως να ξεχάσουμε το καλοκαίρι του 2015, με το διχαστικό δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls και ότι φθάσαμε ένα βήμα πριν την επίσημη πτώχευση της χώρας. Το γεγονός ότι δεν οδηγηθήκαμε στην απόλυτη καταστροφή, οφείλεται στην ανοχή της διεθνούς κοινότητας και στο ότι την 14η Αυγούστου του 2015, οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου στήριξαν την Ελλάδα, που οι ίδιοι είχαν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού.

Μήπως, άραγε, έχουν ξεχάσει ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ «έχασε» το 1/3 των βουλευτών του; Έχουν  διαγράψει από τη μνήμη τους τον κ. Λαφαζάνη, την κ. Κωνσταντοπούλου ή το «asset» της «θεωρίας των παιγνίων» στις πλάτες της χώρας, Γιάνη Βαρουφάκη;

Πόσο, άραγε, απόθεμα θράσους μπορεί να έχουν, όταν δηλώνουν πως η κυβέρνηση Τσίπρα «κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη» και μάλιστα ότι την «έβγαλε από τα μνημόνια»;

Ξέχασαν τόσο γρήγορα ότι το τίμημα του 1ου εξαμήνου της διακυβέρνησής τους, ήταν το 4ο αχρείαστο μνημόνιο ή μήπως θέλουν να ξεχάσουμε εμείς ότι, όπως έχει δηλώσει ο κ. Ρέγκλινγκ, κόστισε στη χώρα 100 δις ευρώ ή 200 δις ευρώ, κατά τον κ. Βίζερ;

Θεωρούν ότι έχουν εξαγνιστεί σε κάποια «κολυμπήθρα του Σιλωάμ»;

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, κανείς σ’ αυτόν τον τόπο δεν έχει ξεχάσει, ούτε εμείς ούτε οι συμπολίτες μας.

Κομπάζουν με κάθε ευκαιρία για το θρυλικό «μαξιλάρι» των 37 δις. Έχουν όμως ξεχάσει ποιος πλήρωσε τελικά το «πάπλωμα». Ξέχασαν, φαίνεται, ότι αυτό προέκυψε μετά τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού και από την ισοπέδωση της μεσαίας τάξης, ως προϊόν μιας πρωτοφανούς λαίλαπας υπερφορολόγησης και αφαίμαξης των εισοδημάτων των πολιτών.

Τώρα μιλούν για διχασμό και διχαστικές δηλώσεις, ξεχνώντας τις φράσεις και τους χαρακτηρισμούς τους, όπως «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», «προδότες», «γερμανοτσολιάδες», «Τσολάκογλου» και «κάποιους πρέπει να βάλουμε φυλακή».

Θα ισχυριστεί ίσως κάποιος, ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα, όμως, συνεχίζουν να διχάζουν, καθώς μιλούν για «αρμούς εξουσίας», για «εκκαθαρίσεις», για «μαυραγορίτες», «δωσίλογους» και «κοτζαμπάσηδες» και λένε πως «η 2η φορά αριστερά θα είναι ... αλλιώς».

Τολμούν να μιλούν για λαϊκισμό τα παλικάρια του «go back Ms Merkel», αυτοί που θα «έσκιζαν το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο», που μοίραζαν χρήματα και «σεισάχθεια», με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που έλεγαν ότι «την επομένη των εκλογών η Τρόικα θα φύγει από τη χώρα», που δήλωναν ότι «θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν» και ότι «θα χτυπάμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν» και πόσα ακόμη να θυμηθεί κανείς! Οι ίδιοι, μάλλον τα ξέχασαν.

Κατηγόρησαν, μάλιστα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «εξομοιώνει την αριστερά με τον φασισμό». Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο «αριστερό προσωπείο» τους. Αυτό το προσωπείο φόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναρριχηθεί στην εξουσία και όπως η Χρυσή Αυγή, μετατράπηκε σε κόμμα εξουσίας, μέσα από το «αντιμνημονιακό» και «αντιευρωπαϊκό» μέτωπο. Οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσής Αυγής συναντήθηκαν στην άνω και στην κάτω πλατεία, με κρεμάλες και παρόμοια συνθήματα και στη συνέχεια, συμπορεύτηκαν πολλές φορές στη Βουλή, από άλλη αφετηρία και με διαφορετική προσέγγιση, για να πετύχουν κοινούς στόχους. Ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για «αριστερόστροφο φασισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι φαιδρά, εάν δεν τα είχε βιώσει ο ελληνικός λαός τόσο τραγικά, στην πραγματικότητα. Αυτό, άλλωστε, το διαρκές και θλιβερό θέατρο του παραλόγου, αυτή η ανερμάτιστη μετάβαση από την κωμωδία στο δράμα, δεν ξεπερνά απλώς τα όρια της λογικής, αντιθέτως, είναι ο απόλυτος εμπαιγμός σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν έχει κοντή μνήμη. Όλα τα θυμάται και όλα τα έχει αξιολογήσει. Οι Έλληνες δεν έχουν πιει το «νερό της λήθης». Απλά, στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να πιστεύουν ότι μπορούν μόνιμα να κοροϊδεύουν τους πάντες.

Και ακριβώς επειδή όλοι θυμόμαστε το «σκοτεινό διάλειμμα» του 2015, στη Νέα Δημοκρατία θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να εγγυηθούμε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

* Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι οικονομολόγος, νομικός, Ελληνίδα βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA), μέλος της ειδικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή (AIDA), μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO), μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE) και συμμετέχει στην Επιτροπή για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (STOA).