Quantcast

Αντιδράσεις από τους Τούρκους για το πρώτο ελληνικό drone Talos: «Είναι αντιγραφή δικού μας»

«Μετά το μπακλαβά, το ντονέρ και το τζατζίκι οι Έλληνες αντιγράφουν και τα τουρκικά drones» έγραψε η Τουρκιγέ.

Δεν άρεσε καθόλου στους Τούρκους το γεγονός ότι ένα ελληνικό drone μπορεί να πετά στον αέρα. Μόλις τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ανακάλυψαν την ύπαρξή του φρόντισαν να στήσουν ένα «πανηγύρι» από ειρωνικά σχόλια κάνοντας λόγο και για αντιγραφή του δικού τους.

Τα τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για το... «πρώτο ελληνικό drone» και αμέσως οι χρήστες του διαδικτύου στην Τουρκία  έκαναν κοροϊδευτικά σχόλια όπως ότι «μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι».

«Λατρεύω την κεραία. Το έβγαλαν από το παλιά ταινία» έγραψε ένας Τούρκος χρήστης. «Μου έφτιαξε τη μέρα... Ευχαριστώ Έλληνες» ανέφερε ένα άλλος.

«Μετά το μπακλαβά, το ντονέρ και το τζατζίκι οι Έλληνες αντιγράφουν και τα τουρκικά drones» έγραψε η Τουρκιγέ υποστηρίζοντας ότι η ελληνική εταιρεία έχει σχεδόν αντιγράψει το τουρκικό UAV Alpkus.

Ανάλογες αναφορές έγιναν και από την ιστοσελίδα turkiyegazetesi η οποία ανέφερε τα εξής: «Ενώ τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που αναπτύχθηκαν στην Τουρκία τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου, μια ανέκδοτη είδηση ήρθε από την Ελλάδα...»

Ποιο είναι το Talos

Στο μεταξύ η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη του Talos ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα video που δείχνει για πρώτη φορά το UAV να κάνει μία δοκιμαστική πτήση.

Η εταιρία γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram: «Το πρώτο στοίχημα με τον εαυτό μας, να αποδείξουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε κάτι καινοτόμο, σχετικά με τα μη επανδρωμένα στην Ελλάδα, σε μια εποχή που λίγοι είχαν ακούσει αυτή την τεχνολογία».

Tα χαρακτηριστικά του Talos είναι αρκετά ενδιαφέροντα, καθώς είναι ένα σχετικά μεγάλο drone, με μήκος στα 4,4 μέτρα, ταχύτητα 180 χλμ/ώρα, ακτίνα δράσης περίπου 500 χιλιόμετρα και δυνατότητα φορτίου (μικτό) έως 200 κιλά.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε η εταιρεία και αναπαρήγαγαν τα τουρκικά ΜΜΕ: