Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Τα νέα πρόσωπα, οι αποχωρήσεις και οι μετακινήσεις

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό με τις πληροφορίες μάλιστα να επιμένουν πως αναμένονται ανακοινώσεις ακόμα και το μεσημέρι.

Άλλωστε 18 μήνες μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλήρη εικόνα για την πορεία και το έργο των υπουργών του. Γνωρίζει από πρώτο χέρι που υπάρχουν αρρυθμίες, καθυστερήσεις αλλά και υστέρηση έργου.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε εδώ και καιρό να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις το δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε φρενάρει τις οποίες αλλαγές αλλά τώρα θεωρούν πως είναι ο κατάλληλος χρόνος με την έναρξη και του εμβολιασμού κατα του κορωνοϊού.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως έχει κλειδώσει ανακάτεμα της τράπουλας με αποτέλεσμα να υπάρξουν αποχωρήσεις τουλάχιστον τριών υπουργών αλλά και μετακίνηση άλλων ενώ θα μπουν αρκετά πρόσωπα από την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα.

Για αξιοποίηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα ακούγονται μεταξύ άλλων τα ονόματα του Χρήστου Ταραντίλη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Κώστα Κατσαφάδου, του Άγγελου Συρίγου, του Σπήλιου Λιβανού, της Άννας Ευθυμίου, του Χρήστου Κέλλα, του Γιάννη Οικονόμου, του Γιώργου Στύλιου και του Γιάννη Μπούγα.