Quantcast

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης - Οργή από Τσαβούσογλου και τον ΥΠΕΞ της Τρίπολης

«Σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η απέλαση δεν συνιστά διακοπή διπλωματικών σχέσεων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΥΠΕΞ: Παράνομη απόπειρα που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης παράνομη απόπειρα που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, ενώ υπογραμμίζει πως είναι «δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης» τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

ΥΠΕΞ Λιβύης: Απαράδεκτη η απόφαση της Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη.

 «Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters.

Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.