Quantcast

Μόνο στο real.gr: Ανακοινώσεις από Πλεύρη για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Αυστηροποιεί τη στάση της η κυβέρνηση.

Προ των ευθυνών τους θέτει το Υπουργείο Υγείας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα σε βάρος των υγειονομικών οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ειδικότερα οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο κ. Πλεύρης θα ξεκαθαρίσει ότι η προθεσμία εμβολιασμού προκειμένου να αρθεί η αναστολή εργασίας δεν θα είναι επ' αόριστον αφήνοντας ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο να τεθούν εκτός συστήματος υγείας.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία θα μπορεί να εμβολιαστεί υγειονομικός προκειμένου να επιστρέψει στην εργασία του.

Ασφαλείς πληροφορίες του real.gr επισημαίνουν ότι σχετική πίεση στον Υπουργό Υγείας ασκείται και από μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ενώ επισημαίνεται ότι στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα ορίζεται ότι την 31η Μαρτίου 2022 το Υπουργείο θα επαναξιολογήσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας.