Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ): Αντιλαϊκή πολιτική η επιμονή στην αύξηση των έμμεσων φόρων

«Η Ελλάδα το 2019, με βάση συγκριτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε την 3η πιο υψηλή φορολογία κατανάλωσης, στην Ευρώπη και την 4η πιο υψηλή έμμεση φορολογία ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ. Έκτοτε η κυβέρνηση έχει καταρτίσει τρεις προϋπολογισμούς που απογειώνουν δυσανάλογα την έμμεση φορολογία στα μικρομεσαία και ευάλωτα νοικοκυριά», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Το 2022 η αύξηση των φόρων θα προέλθει κατά 60% από τους έμμεσους φόρους, είπε ο κ. Αρβανιτίδης και πρόσθεσε πως η επιμονή και της παρούσας κυβέρνησης -όπως και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-στην έμμεση φορολόγηση αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό όλων των προϋπολογισμών.

   «Πρόκειται για πέρα ως πέρα αντιλαϊκή πολιτική. Η σχέση αμέσων και εμμέσων φόρων φορτώνει τα βάρη στους πολλούς και τους αδύνατους και αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που δεν δίνει ανάσα στα χαμηλά εισοδήματα, δεν δίνει προοπτική στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δεν στηρίζει τους αδύναμους, αλλά διευρύνει τις ανισότητες με βέβαιο αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή της χώρας», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σήμερα δείχνει καθυστερημένα αντανακλαστικά στο κύμα της ακρίβειας και ότι επιχειρεί να καθησυχάσει την ανησυχία και τη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια με κούφιες διαβεβαιώσεις για παροδικά φαινόμενα.