Άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού - Στα πηγαδάκια το ενδιαφέρον

Με τις ομιλίες των εισηγητών αλλά με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα πηγαδάκια στο περιστύλιο και στο εντευκτήριο άρχισε σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 παρόντων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν για προϋπολογισμό ο οποίος θα επιβεβαιώσει την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις ενστάσεις τους και την αμφιβολία τους αν ο προϋπολογισμός θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. 

Αίσθηση προκάλεσε η εκτός προγράμματος παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη ο οποίος απαντώντας στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι για αν υπάρξει μείωση του 3,5% υπάρχει μια προϋπόθεση:  Να αλλάξει η ανάλυση βιωσιμότητας τους χρέους. “Από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο έχουμε μια βελτίωση κατά 5 με 6 χρόνια την προοπτική αποπληρωμής του χρέους” είπε.

Την ίδια ώρα πάντως το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στο εντευκτήριο, όπου στα πηγαδάκια κυριαρχούσαν τα εθνικά και η προεδρική εκλογή. 

Στο βάθος του εντευκτηρίου η Ντόρα Μπακογιάννη τα έλεγε για αρκετή ώρα με τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Οικονόμου και Τάσο Χατζηβασιλείου. Λίγα μέτρα μακρύτερα, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν στο επίκεντρο συνομιλίας με περιεχόμενο “παλιές ιστορίες” στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και αρκετοί βουλευτές. Ο πρόεδρος της Βουλής αποχώρησε σύντομα  για να περπατήσει στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου με την Υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη.