Quantcast

Αχτσιόγλου: Σοβαρό καμπανάκι για τους εκτός τόπου και χρόνου πανηγυρισμούς της κυβέρνησης η ύφεση του 2020

«Σύμφωνα με τη νεότερη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ η ύφεση του 2020 αποδεικνύεται ακόμα βαθύτερη φτάνοντας το 9%, αντί του 8,2% που αρχικά είχε εκτιμηθεί», επισημαίνει σε σημερινή της δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σχολιάζει, «η αναθεώρηση προς το χειρότερο της -ήδη βαθιάς- ύφεσης επιβεβαιώνει ότι το 2020 η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, δεν στήριξε ουσιωδώς το εισόδημα των εργαζομένων, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επέβαλε το πιο αποτυχημένο λοκ-ντάουν χωρίς να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας».

«Η νέα εκτίμηση φέρνει τη χώρα να έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη το 2020, με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία», τονίζει και καταλήγει: «Η βαθύτερη ύφεση του 2020 εκθέτει την κυβέρνηση και αποτελεί ένα σοβαρό καμπανάκι για τους εκτός τόπου και χρόνου πανηγυρισμούς της, σχετικά με την εκτιμώμενη ανάπτυξη του 2021. Από την οποία, μάλιστα, οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη αποκλείουν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας».