Quantcast

Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αν επανεκλεγεί θα ευνοεί τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου και όχι τους ελάχιστους

Για την ακρίβεια και τα μέτρα της κυβέρνησης μίλησε μεταξύ άλλων η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Η καθημερινότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη και υπάρχει γενικευμένη οικονομική ασφυξία” τόνισε η κα Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι “θα έπρεπε να έχουν υπάρξει γενναίες παρεμβάσεις καταρχήν στην ενέργεια ενώ έχουμε εισηγηθεί συγκεκριμένες φορολογικές παρεμβάσεις εδώ και μήνες που αφορούν στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα”.

Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για το ρεύμα, η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι “εδώ και 9 μήνες δεν έχουμε μια ουσιώδη παρέμβαση”, ενώ είπε ότι “η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας”.

Αναφερόμενη στην αποζημίωση που θα δοθεί, επεσήμανε ότι “το δημοσιονομικό κόστος των 280 εκατ. ευρώ είναι… μαρτυριάρικο, καθώς μεσοσταθμικά η αποζημίωση ανέρχεται στα 66 ευρώ. Είναι κοροϊδία, μια προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών ότι θα λάβουν ουσιώδη αποζημίωση και θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση”.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “η μέση αύξηση στον λογαριασμό ενός νοικοκυριού είναι 80% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ η αύξηση στους λογαριασμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι 20%”.

Υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που δεν στοχεύει στην προστασία της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και στην οικονομική ευρωστία της χώρας”.

Όπως είπε η κα Αχτσιόγλου, “αν επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναμένει κανείς μια πολιτική που θα ευνοεί τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου και όχι τους ελάχιστους. Θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη προστασία από αυτή που βιώνουν”.