Quantcast

Βαρβιτσιώτης: Στο τέλος της διαπραγμάτευσης για τον νέο προϋπολογισμό, θα φέρουμε στη χώρα περισσότερα χρήματα απ' όσα την προηγούμενη φορά

«Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος της διαπραγμάτευσης για τον νέο κοινοτικό προϋπολογισμό θα φέρουμε στη χώρα περισσότερα χρήματα απ' όσα είχε πάρει την προηγούμενη φορά» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας πως τέσσερις χώρες, η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία, μπλόκαραν τη διαδικασία για τον επταετή προϋπολογισμό, ενώ απέναντι τους υπήρξε μία ισχυρή αντιπαράταξη των χωρών της Συνοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Θύμισε, δε, ότι αυτό έχει συμβεί και σε προηγούμενους προϋπολογισμούς και εστίασε στις επαφές του πρωθυπουργού με τους ξένους ηγέτες, λέγοντας πως η Ελλάδα δίνει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι αφορά αυξημένη χρηματοδότηση σε σχέση με την προηγούμενη, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν αρκεί αυτό, αλλά χρειάζεται να φτιαχτεί μία καινούργια πολιτική για τη μετανάστευση.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, επισήμανε ότι «χωρίς τις κλειστές δομές δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία αυστηροποίηση των διαδικασιών ασύλου. Χρειάζονται οι κλειστές δομές για να πετύχουμε και τις επιστροφές και την ησυχία και την ασφάλεια στα νησιά».