Quantcast

Βαρβιτσιώτης στον realfm 97,8: Ζητάμε σε όλους τους τόνους να συμμετάσχουμε στη διάσκεψη του Βερολίνου

“Κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει, είναι σίγουρο ότι έχουμε μπει σε μία περίοδο στην οποία πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις και οι απειλές”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη.

“Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπροστά μας μία τουρκική προκλητικότητα η οποία εκτείνεται σε όλη την περιοχή, εκτείνεται μαζί με την υπόθεση της υπογραφής των δύο μνημονίων με τη Λιβύη, τα οποία παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μία περίοδος στην οποία έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις μπροστά μας και αυτές τις προκλήσεις προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε δημιουργώντας ένα πλέγμα συμμαχιών και σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

“Η πρωτοβουλία του Βερολίνου, η οποία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, είναι μία πρωτοβουλία η οποία έχει ξεκινήσει πολύ πριν η Τουρκία υπογράψει τα μνημόνια με τη Λιβύη. Είναι μία πρωτοβουλία η οποία γίνεται σε συνέχεια αλλά και ξεχωριστά σε σχέση με προηγούμενη πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η Ιταλία”, ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: “Το ζητάμε σε όλους τους τόνους. Οι χθεσινές απαντήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε η ημερομηνία, ούτε η λίστα των συμμετεχόντων. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εχθές.”