Quantcast

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Κοντονής: «Είναι άθλιοι, συκοφάντες» - Στήριξη από Παρασκευόπουλο

Διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης παίρνει πλέον η κοντρα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του για τον Ποινικό Κώδικα λέγοντας ότι είχε προειδοποιήσει οτι οι αλλαγές οδηγούν στο να μη στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε μια νέα, σφοδρότατη επίθεση στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες!

«Μετά από 41 χρόνια στην αριστερά λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο του Open ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας η Κουμουνδούρου τον κατηγορούσε πως «υιοθετεί τα fake news της ΝΔ», προσθέτοντας ότι «οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει για τον νέο Ποινικό Κώδικα ότι κάποιες αλλαγές «θα έριχναν στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως: «Εγώ όταν ήμουν υπουργός είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον ποινικό κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια».

«Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα», ανέφερε επίσης ο Σταύρος Κοντονής.

Σε σχόλιο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι δηλώσεις “υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας”, είναι “απαράδεκτες” και “αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εχθρικές προς την Αριστερά οι δηλώσεις του»

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: “Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”.

Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε σήμερα την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η πορεία του κόμματος "δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας".

Αναφερόμενος δε στον νέο Ποινικό Κώδικα δήλωσε τα εξής: "Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία". Όπως επεσήμανε, "η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή".

Κοντονής: «Μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο  Σταύρος Κοντονής, σε δήλωσή του χαρακτηρίζει μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού την ανακοίνωση τoυ Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Η δήλωση Κοντονή

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ.

Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Δήλωση-βόμβα Παρασκευόπουλου στον Realfm: Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής

«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής» δήλωσε ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 107.1 και στην εκπομπή της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου και του Μπάμπη Τζιομπάνογλου.

«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο , περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

"Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει... τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του" πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.

Ακούστε το ηχητικό