Quantcast

Βελόπουλος: Αν φτάσει τουρκικό πλοίο στο Σούνιο πρέπει να το βυθίσουμε

Να συνεδριάσουν οι Αρχηγοί των κομμάτων για το θέμα της Τουρκίας, προτείνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να καθοριστεί «κόκκινη γραμμή».

«Καλό το κλίμα στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής αλλά δεν καθορίσαμε κόκκινη γραμμή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δηλαδή αν πάνε κάτω από την Κρήτη, έχουμε κόκκινη γραμμή; Γνωρίζουμε τι θα κάνουμε. Η λογική του κατευνασμού δεν με βρίσκει σύμφωνο. Έχουμε κάνει τραγικά λάθη»,πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος τονίζοντας ότι «η Τουρκία μεταφέρει όπλα στη Συρία ενώ περνά από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας».

Επίσης, έθεσε το ερώτημα, «δεν πρέπει να συνεδριάσουν οι αρχηγοί των κομμάτων, κεκλεισμένων των θυρών και να βγει ο Πρωθυπουργός και να πει: Όλα τα κόμματα αποφάσισαν το εξής: Ότι αν οι Τούρκοι προκαλέσουν κάτω από την Κρήτη, θα απαντήσουμε με τη δύναμη ισχύος που διαθέτει η χώρα μας. Ως πότε θα επιμένουμε στην τακτική κατευνασμού με την Τουρκία;»

Παράλληλα, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «πρέπει να τρέξουν τα εξοπλιστικά όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Το θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα, αν περιμένω από τους Ιταλούς, Γάλλους, Γερμανούς να με σώσουν είμαι καμένος. Οι σύμμαχοι ποτέ δεν μας έσωσαν. Η Ελλάδα θα σώσει τον εαυτό της, μόνοι ήμασταν και μόνοι είμαστε».

«Με προβληματίζει ότι έχουμε πολύ χαμηλά αντανακλαστικά. Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει περαιτέρω, πρέπει να έχουμε τη γραμμή άμυνάς μας. Αν έρθει τουρκικό πλοίο στο Σούνιο θα πούμε δεν το βυθίζουμε; Θα το βυθίσουμε. Αν φτάσει στο Σούνιο, στο Καστελόριζο, στην Κρήτη είσαι υποχρεωμένος να το βυθίσεις», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Δείτε τι είπε στον ΑΝΤ1: