Quantcast

Βελόπουλος: Δεν υπάρχει τουρκική προκλητικότητα, υπάρχει τουρκική διεκδικητικότητα

 Στις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ραδιόφωνο Thema 104,6, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ άσκησε έντονη κριτική στη στάση των συμμάχων της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει τουρκική προκλητικότητα, υπάρχει τουρκική διεκδικητικότητα και από την άλλη μεριά υπάρχει μια προκλητική συμμαχική ουδετερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η δήλωση του κ. Πάιατ, με βρίσκει, ειλικρινά, παγερά αδιάφορο, διότι η διπλωματική παρέμβαση δεν μου λέει τίποτε. Είπε αυτό που θα έλεγε κάθε πρέσβης. Δεν είπε κάτι διαφορετικό. Δεν είπε δηλαδή ότι στη διπλωματία των κανονιών των Τούρκων, οι ΗΠΑ θα παρεμβάλουν τη δική τους ισχύ. Αποδεικνύεται ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μόνοι, όπως εύστοχα, είπε τελευταία ο πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς για τα θέματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και του νέου εκλογικού νόμου, τα χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας θέματα και άσκησε κριτική στο «πολιτικό προσωπικό το οποίο ασχολείται με αυτά και όχι με τα περισσότερο σημαντικά».

Σχολιάζοντας τους προπηλακισμούς που υπέστη χθες στη Χίο ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι «η λαϊκή οργή για το λαθρομεταναστευτικό διογκούνται καθημερινά. Πρότεινα στον πρωθυπουργό, να πάμε σε κλειστές δομές σε ακατοίκητα νησιά. Δεν υπάρχει άλλη λύση προκειμένου να μην έχουμε κοινωνικές εντάσεις. Δεν το κατάλαβε ο πρωθυπουργός», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Κατάλαβε όμως αυτό που προτείναμε για την αντιμετώπιση αυτών των αλητοφασιστών», όπως τους χαρακτήρισε, «που πετούσαν τσιμεντόλιθους εναντίον ανθρώπων που είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και είναι ελεύθεροι ενώ κατηγορήθηκαν για πλημμέλημα. Σε καμία σοβαρή χώρα δεν γίνονται αυτά. Για μένα η καλύτερη ποινή είναι η δήμευση της περιουσίας για καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες και δημόσιες και να θεωρούνται οι πράξεις αυτές κακουργηματικές. Για να τελειώνει η ιστορία».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. «Ο κόσμος σήμερα είναι πολυπολικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε πίσω του συντρίμμια, διότι στοχοποίησε ένα μεγάλο παράγοντα. Για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών φρόντισε να εμπλέξει και τη Ρωσία, γιατί άσχετα εάν υπήρχαν ενδείξεις, δεν το κάνεις δημοσίως αυτό το πράγμα», ανέφερε μεταξύ άλλων,

«Αυτό είναι διαχρονικά το σφάλμα των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι έχουν μια δυτικόδουλη τάση. Στις διεθνείς σχέσεις, σαφώς υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν όμως και συμφέροντα και όταν τα συμφέροντα της χώρας μου επιβάλουν κάτι άλλο, τότε θα κάνω κάτι άλλο. Αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό πολιτικό προσωπικό το θεωρώ αυτοκτονικό ιδεασμό», είπε ο κ. Βελόπουλος.