Quantcast

Βελόπουλος: Ο πτωχευτικός κώδικας που καταθέσατε είναι περίπου όπως της Νότιας Κορέας

Έντονη κριτική για τον πτωχευτικό νόμο άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα την υπερψηφίσει.

Ο κ. Βελόπουλος ωστόσο, ξεκινώντας την ομιλία του, έκανε λόγοι για «εικόνα παρωδίας του ελληνικού Κοινοβουλίου» όπου «πολιτικοί αρχηγοί απαξιώνουν την ίδια τη Βουλή με συμπεριφορές αποχωρήσεως». Επίσης, είπε ο κ. Βελόπουλος, «θλίψη μου προκαλεί» ότι «έχουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο και εμείς ξιφουλκούμε ο ένας εναντίον του άλλου είτε με επιχειρήματα, είτε με φωνές, είτε με κραυγές για ένα θέμα πολύ σοβαρό, που κακώς το έφερε τώρα η κυβέρνηση». «Όσον αφορά στην πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα την υπερψηφίσουμε» γιατί «δεν με ενδιαφέρει εμένα η αριστερά και η δεξιά (…) το σωστό και το λογικό θα ψηφίσουμε».

Όπως είπε, «αν θέλαμε να κάνουμε πρόταση, θα έπρεπε να την κάνουμε σε όλη την κυβέρνηση. Γιατί φαντάζεται κανείς, ότι ο κ. Σταϊκούρας ασκεί μόνος του την πολιτική ή δεν ξέρει ο κύριος πρωθυπουργός τι κάνει ο κ. Σταϊκούρας;» είπε και σημείωσε: Τόνισε ότι με τον πτωχευτικό «πτωχεύουν όλοι οι Έλληνες. Τους παίρνουν τα σπίτια».

«Πιστεύω» συνέχισε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, «ότι απλά εξυπηρετείτε τα funds, τα οποία βέβαια κι οι κύριοι από εδώ, του ΣΥΡΙΖΑ, τα εξυπηρέτησαν». Μιλώντας για την ανεργία ο κ. Βελόπουλος ανέφερε «δεν παίρνει μισθό ο νέος για να κινηθεί το χρήμα στην αγορά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε κάτι για να δημιουργήσει πλούτο «να παράγει η Ελλάδα. Μια χώρα που δεν παράγει δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά».

«Χαιρόμαστε που δανειζόμαστε, χαμηλότοκα βέβαια, όπως και οι άλλες χώρες όλες, και πολύ πιο χαμηλά, για να φορτώσουμε στα παιδιά μας κι άλλα χρέη». «Εσείς που σήμερα κρίνεστε λοιπόν, κύριε Σταϊκούρα, ακούστε τι κάνετε. Θα το πω, μπορεί να ενοχληθούν κάποιοι, αλλά για μένα είναι ανθρώπινο να το πω. Επιλέξατε να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων με τον Πτωχευτικό -αυτό, πώς το λέτε- την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια στους λαθρομετανάστες (…) αλλά είναι ντροπή να δίνουμε δέκα χιλιάδες σπίτια στους λαθρομετανάστες δωρεάν και τους Έλληνες να τους ξεσπιτώνουμε, να τους βγάζουμε από μέσα».

«Θέλω λοιπόν να σας πω ότι ο πτωχευτικός κώδικας που καταθέσατε είναι περίπου όπως της Νότιας Κορέας. Με τη διαφορά ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας, με τον πτωχευτικό κώδικα που κατέθεσε, έχασε και το δικό του σπίτι. Εδώ πόσοι από τους φίλους σας τους εφοπλιστές που τους κουρέψατε τα δάνεια θα χάσουν σπίτια; Πώς είναι δυνατόν να χαρίζεις σε εφοπλιστές εκατομμύρια και στον Έλληνα πολίτη τίποτα; Όταν βγαίνουν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Financial Times, ο Economist και σου λένε βάλτε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις, ενισχύστε με δανεικά τις δημόσιες επενδύσεις, ενισχύστε με δανεικά τους πολίτες, και το λένε αυτοί που είναι φιλελεύθεροι, δεν το λένε οι Αριστεροί, εσείς γιατί συνεχίζεται αυτές τις κλιμακούμενες επιθέσεις στην Ελληνική κοινωνία;» είπε και πρόσθεσε: «Να ανεχθώ στον εφοπλιστή Μυλωνάκη να του χαρίζεις από τα 100 εκατ. τα 90 εκατ. και στον Έλληνα των 100.000 ευρώ να μην του χαρίζεις ούτε ένα ευρώ; Πώς μπορώ εγώ να συμφωνήσω με αυτό το πράγμα που φέρατε εδώ; Πείτε μου εσείς! Και όταν βγαίνει το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -κύριε Σταϊκούρα διαψεύστε με!- οι FINANCIAL TIMES, ο ECONOMIST και σας λένε για πέντε συγκεκριμένους άξονες, γιατί ακολουθείτε τους αντίθετους εσείς; Γιατί η κυβέρνησή σας ακολουθεί τους αντίθετους; Τι λένε; "Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενισχύστε με δανεικά δημόσιες επενδύσεις, προστατέψτε με δανεικά απλούς πολίτες". Τα λένε αυτοί και αυτοί είναι φιλελεύθεροι, δεν είναι κομμουνιστές ».

«Όταν μειώνεται το εισόδημα όλων των Ελλήνων 3,9 δισεκατομμύρια, πώς βάζετε τον Πτωχευτικό; Πώς θα πληρώσει ο άνθρωπος αυτός;» αναρωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Θα πέσουν λεφτά από πάνω; Τα λεφτόδεντρα καταργήθηκαν». «Κυβερνάτε, να δώσετε λύσεις!». Εξάλλου, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκανε το «έγκλημα» να απομακρύνει τη χώρα από τον ρωσικό παράγοντα, ενώ η Ελλάδα πρέπει να «έχει πολυπολική σχέση με όλες τις χώρες» και τόνισε ότι «ίσως ήρθε η ώρα να δείξουμε στους Αμερικάνους και στους Γερμανούς ότι μπορούμε να βγούμε και από τον άξονά τους, αν χρειαστεί, για το εθνικό καλό».

Επίσης, χαρακτήρισε λάθος όλων των κυβερνήσεων «ότι δεν κάναμε ΑΟΖ με την Κύπρο» διότι «σήμερα δεν θα παλεύαμε με τις φουρτούνες κάτω από τη Ρόδο και το Καστελόριζο» ενώ η «τηρούμε μια στάση κατευνασμού η οποία εκλαμβάνεται από την Τουρκία ως φοβική. Αυτή είναι μια συνεχής ιστορική λαθεμένη στάση όλων των κυβερνήσεων, ότι δεν αντιδρούμε». Όταν αποδεχόμαστε αυτές τις παραβιάσεις, γινόμαστε συνεργοί και συνένοχοι και εμείς.