Quantcast

Βελόπουλος στον realfm για τουρκικές προκλήσεις: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να οριστεί η κόκκινη γραμμή μας

Στην πρόθεση της Τουρκίας να κάνει έρευνες στα έξι μίλια και σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Εμείς φταίμε για αυτό που κάνουν οι Τούρκοι. Η Τουρκία θα ζητήσει έτσι και αλλιώς κλιμάκωση, τη ζητάει, τη θέλει, τη χρειάζεται θα πάει παρακάτω όσο μπορεί περισσότερο. Εμένα το ερώτημα μου ξέρετε ποιο είναι; Πείτε ότι πηγαίνουν και κάνουν στα έξι ναυτικά μίλια γεώτρηση, η κόκκινη γραμμή από την ελληνική πλευρά υπάρχει;… Η άποψη της Ελληνικής Λύσης είναι casus belli. Εάν επιχειρήσουν να τρυπήσουν στα έξι ναυτικά μίλια ή στην ΑΟΖ της Κρήτης είναι casus belli”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος.

“Η συνεχής προκλητικότητα της Τουρκίας σημαίνει ότι παράγει έννομο αποτέλεσμα. Λέει θα πάω κάτω από την Κρήτη, σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να πάει κάτω από την Κρήτη, τουλάχιστον διπλωματικά το αναφέρω. Από την άλλη, δεν υπήρχε αντίδραση από την ελληνική πλευρά, να καθορίσει συντεταγμένες. Κάτω από την Κρήτη δεν κάναμε ΑΟΖ. Βλέπουμε λοιπόν ότι η δική μας ολιγωρία δημιουργεί τη ψευδαίσθηση στην Τουρκία ότι είναι ισχυρή και μπορεί να επιβληθεί”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

“Πρέπει να γίνει ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κεκλεισμένων των θυρών, με μία υποχρέωση όλων να μην μιλήσουν όταν βγουν και να μιλήσει μόνο ο Πρωθυπουργός. Να ορίσουμε την κόκκινη γραμμή μας”.