Quantcast

Βελόπουλος: Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να ορισθούν οι «κόκκινες» γραμμές της χώρας

Την πρότασή του για την σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου "να ορισθούν οι κόκκινες γραμμές της χώρας", επανέλαβε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τους υπουργούς Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη, που είχε καταθέσει ο ίδιος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ζητάμε την σύγκληση αυτή γιατί κατά την άποψή μας παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι με τα έξι ναυτικά μίλια. Δεν κατοχυρώνετε 12 ναυτικά μίλια που είναι το ναυτικό μας δίκαιο και το κάνετε αυτό για να επιτρέψετε στην Τουρκία να κάνει γεώτρηση. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχετε στήσει ένα παιχνίδι με την Τουρκία είτε έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με την πρότασή του συμφωνούν, "η κ. Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουτσούμπας και ο κ. Βαρουφάκης".

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Βελόπουλος, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το θέμα του φράκτη στον Έβρο, λέγοντας πως ενώ "είχε δηλώσει ότι τάσσεται κατά της ανέγερσης φράχτη ή τείχους στα σύνορα σήμερα επαίρεται ότι χτίζει φράχτη". Επίσης, με τον φράχτη τώρα πια συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχουμε άλλη λύση από το να θωρακίσουμε τα σύνορά μας", ανέφερε και πρόσθεσε:

"Σε μία Ελλάδα που βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας στα οικονομικά, με Έλληνες να είναι άστεγοι, ή να μην μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, ή να είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κατάσχεσης, εσείς πάτε και μοιράζετε δισεκατομμύρια σε ανθρώπους που ήρθαν εσχάτως στη χώρα μας. Και δεν λέω να μην τους δώσουμε χρήματα, να μην τους βοηθήσουμε, αλλά πείτε μου εσείς πόσο σοβαρό είναι όταν δεν έχεις να φας να ταΐζεις αυτούς που ήρθαν τώρα. Ναι. Να του δώσουμε, να του βοηθήσουμε αλλά ας βοηθήσουμε πρώτα τους άστεγους Έλληνες, τους Έλληνες που δεν μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην".

"Έχετε κάνει 72 δομές λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα. Δηλαδή έχετε στήσει 72 ισλαμοπόλεις. Πώς το κάνετε αυτό; Κάθε δομή είναι ισλαμική δομή. Δεν γνωρίζουμε ποιοι ζουν μέσα σε αυτές τις δομές. Δεν γνωρίζουμε αν είναι τζιχαντιστές, μέλη της ΜΙΤ, Τούρκοι πράκτορες" είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:

"Δύο έθνη υπάρχουν σε όλο τον κόσμο που είναι ίδια από καταβολής της ιστορίας: το Ισραήλ και η Ελλάδα. Οι Ισραηλινοί φυλάσσουν την πατρίδα τους και το έθνος τους, εσείς όμως έρχεστε και βγάζετε τα μάτια των Ελλήνων". Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τις χαρακτήρισε "δουλεμπορικές" και "παρακυβερνητικούς μηχανισμούς" ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση "να τις κλείσει".

"Γιατί είναι απόρρητο το μητρώο των ΜΚΟ; Για ποιο λόγο; Εδώ και 11 μήνες ρωτάμε συνέχεια και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση: Πόσες είναι οι ΜΚΟ που δρουν στην χώρα μας; Ποιες είναι οι συνέπειες για τις ΜΚΟ που υπάρχουν αλλά δεν έχουν κάνει εγγραφή στο μητρώο; Πόσοι φορολογικοί και οικονομικοί έλεγχοι έχουν γίνει στις ΜΚΟ; Έχουν συλληφθεί μέλη ΜΚΟ για παράνομες πράξεις που έχουν τελέσει; Πόσα χρήματα δόθηκαν στις ΜΚΟ από την ΕΕ και πόσα από τον κρατικό προϋπολογισμό; Και μην επαναλάβετε το παραμύθι ότι τα χρήματα τα δίνει η ΕΕ. Γιατί όλοι αυτοί που νοσηλεύονται δωρεάν στα νοσοκομεία μας μπορούν και το κάνουν επειδή πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι", διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε:

"Γνωρίζετε ότι μέλη ΜΚΟ βαρύνονται με ποινικά αδικήματα; 30 μέλη ΜΚΟ συμμετείχαν σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. Άλλοι έχουν κατηγορηθεί γιατί παρακολουθούσαν τα σήματα των σκαφών του λιμενικού μας και της Frontex. Υπάρχει ΜΚΟ που έχει δηλώσει ακαθάριστα έσοδα 28,3 εκατ. ευρώ. Άλλη ΜΚΟ παίρνει 2.000 ευρώ για κάθε λαθρομετανάστη που φέρνει στην Ελλάδα. Μα αυτό λέγεται «μπίζνα».

Όλα αυτά όμως δεν είναι λογικά. Το 2018 η ΕΕ έδωσε 1,69 δισ. ευρώ ως χρηματοδότηση στις ΜΚΟ για τη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού. Για να λυθεί όμως το πρόβλημα αυτό πρέπει να κλείσετε όλες τις ΜΚΟ που είναι δουλεμπορικές και να αναλάβετε να διαχειριστείτε και να λύσετε εσείς το πρόβλημα. Γιατί οι ΜΚΟ είναι παρακυβερνητικοί μηχανισμοί".

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του, για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος πρότεινε να εφαρμοστεί "απαγόρευση της εξαγωγής συναλλάγματος σε τρίτες χώρες. Γιατί οι λαθρομετανάστες έρχονται εδώ, δουλεύουν και όταν πληρώνονται τα μισά τα στέλνουν στις πατρίδες τους".

Ζήτησε όλες οι συναλλαγές των ΜΚΟ να γίνονται υποχρεωτικά με την χρήση καρτών, "ώστε να γίνεται έλεγχος των ποσών που διακινούνται". Να ανεγερθεί το τείχος στον Έβρο με εφαρμογή ρεύματος χαμηλής τάσης. "Μεταφορά σε δομές σε ακατοίκητα νησιά. Εφαρμογή συστήματος ηχητικής προειδοποίησης για push back. Επαναφορά δικαστικής απέλασης και κατάσχεση μετρητών, τιμαλφών και κινητών τηλεφώνων και έλεγχος των καρτών sim για να δούμε με ποιους επικοινωνούν", όπως είπε.

Ζήτησε επίσης "απαίτηση κονδυλίων από την ΕΕ, την επιβολή ισοβίων στους λαθροδιακινητές και την συγκρότηση σώματος εθνοφυλακής και πολιτοφυλακής γιατί έρχονται δύσκολες στιγμές", όπως είπε. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επανέλαβε την πρότασή του για "την λήψη οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας".

Στην χώρα μας μπαινο-βγαίνουν Τούρκοι και μεταφέρουν προϊόντα στην Ευρώπη. Επιβάλετε δασμούς για να τους δυσκολέψουμε τη ζωή, αφού μας προκαλούν. Να μην κάνουμε πόλεμο. Αλλά αν χρειαστεί να βυθίσουμε οποιοδήποτε πλοίο, δεξαμενόπλοιο ή γεωτρύπανο για την προστασία της πατρίδας μας".

Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση ότι στην Λιβύη "στηρίζει τον Σάρατζ, που είναι φίλος της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και δεν στηρίζει τον Χαφτάρ που είχε πρόγραμμα να κάνει hot spot στα Βόρεια της Λιβύης και να μαζέψει όλους τους λαθρομετανάστες από την Αφρική. Τι δουλειά έχει στην Ελλάδα ο Κογκολέζος; Είναι πρόσφυγας ο Κογκολέζος;" διερωτήθηκε και κατέληξε:

 "Είναι ανάγκη όλοι αυτοί να φύγουν από την Ελλάδα. Η πατρίδα μας πτώχευσε και δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά της. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εσείς θα κάνετε την Ελλάδα Ελλαδιστάν και εμείς θα παλεύουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας".