Quantcast

Βλάσης: Η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή

Η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα του απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, και με αφορμή την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων από τη Βουλή σήμερα. 

Ο αρμόδιος υπουργός υπογραμμίζει πώς η νομοθέτηση αυτή αποτελεί «μια σημαντική και ουσιαστική θεσμική νίκη του ελληνικού κοινοβουλίου και του πολιτικού μας συστήματος» και δείχνει ότι η απάντηση από ελληνικής πλευράς σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, «δεν μπορεί να είναι άλλη από την πολυπόθητη ενότητα».

   «Αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της στήριξης και της αδιαμφισβήτητης αγάπης των Ελλήνων του εξωτερικού προς τη μητρική γη. [...] Αποτελεί μια άμεση εφαρμογή της ορθολογιστικής προσέγγισης που πρεσβεύει ότι, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας και να διασφαλίσουμε ότι θα πατά γερά στα πόδια της στο μέλλον, κανένας δεν περισσεύει και πως είναι απαραίτητες όλες οι διαθέσιμες δημιουργικές δυνάμεις», σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός και προσθέτει: «Αποτελεί μια ρεαλιστική παραδοχή και προσαρμογή στη μαζική φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι στα σημαντικά εθνικά ζητήματα είμαστε ενωμένοι με γνώμονα μονάχα το καλό της πατρίδας. Αποτελεί ένα καίριο χτύπημα στα διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος και μια νίκη της Δημοκρατίας μας».

   «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και σίγουρα μελλοντικά μπορούν να ακολουθήσουν πολλές βελτιωτικές κινήσεις, αν οι ίδιοι οι Έλληνες της Ομογένειας αλλά και το πολιτικό μας σύστημα «αγκαλιάσει» και στηρίξει την απόφαση αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης και καταλήγει: «Γιατί μέσα από τη συμμετοχή των ομογενών στην εκλογική διαδικασία κάνουμε την Ελλάδα μεγαλύτερη και ενισχύουμε ουσιωδώς τη θέση της στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα. Γιατί ενωμένοι μπορούμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε».