Quantcast

Βορίδης: Η νέα ευεργετική διάταξη για καταδίκους έχει σχέση με τον Κουφοντίνα; - Καλογήρου: Μην αναπαράγετε fakenews

Το ερώτημα αν ευεργετική διάταξη  για καταδίκους, η οποία έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει σχέση με τον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα έθεσε ευθέως στον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται για το άρθρο 37 νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο το ευεργετικό μέτρο υπολογισμού μίας ημέρας εργασίας σε τρεις ημέρες ποινής, το οποίο μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο σε όσους εργάζονταν σε αγροτικής ή κτηνοτροφικές εργασίες σε αγροτικές φυλακές επεκτείνεται και σε όσους εργάζονται και σε μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης.

“Επειδή στις αγροτικές φυλακές είναι ο Κουφοντίνας έχει καμιά σχέση αυτή η εντελώς εξειδικευμένη και στοχευμένη ρύθμιση” είπε ο κ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση μέχρι σήμερα όσν αφορά αρτοποιεία ισχύει μόνο για το αρτοποιείπ της Κεντρικής Αποθήκης Φυλακών.

Η πρώτη απάντηση του κ. Καλογήρου ήταν αρνητική με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά: “Μην αναπαράγετε fakenews, θα διαψευσθείτε. Θα σας απαντήσω στην ομιλία μου”. “Γι’αυτό ρώτησα. Όταν έχω να κάνω διατύπωση εγώ το λέω ευθέως. Τώρα απευθύνω ερώτημα” είπε ο κ. Βορίδης αναμένοντας την τελική τοποθέτηση του Υπουργού.

Στη δευτερολογία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η διάταξη αποτέλεσε αίτημα διευθύντριας φυλακών ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διαφορετικού υπολογισμού από κατάστημα κράτησης σε κατάστημα κράτησης.  “Κάποια φυλακή αλλού μετράει για δύο ημέρες και αλλού για τρεις. Θέλουμε να επιλύσουμε αυτό ακριβώς. Να υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος προσμέτρησης ημερών” είπε. Ο κ. Καλογήρου ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση δεν είναι φωτογραφική για τον Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς δεν τον αφορά γιατί ήδη στην περίπτωσή του αφ’ενός υπολογίζονται τρεις ημέρες και αφ’ετέρου έχει ήδη υπερκαλύψει τα “μεροκάματα” που θα έπρεπε να του υπολογιστούν.

Με αφορμή τη συζήτηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Καλογήρου έκανε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα των αδειών τρομοκρατών παραθέτοντας στοιχεία με τα οποία άδειες και απολύσεις καταδικασμένων για τρομοκρατία γίνονταν πάντα. “Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει εφτά άδειες από το 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους. Δεν είδα καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου για το 2013 και το 2014 όταν πήρε τις εφτά άδειες.  Τα ίδια ισχύουν για τον Σ.Κ ο οποίος έτυχε απόλυσης με τα άρθρα 105 , 110 και όχι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ο Τ.Π είχε πάρει  17 τακτικές άδειες. Ο Κ.Κ 5 τακτικές άδειες. 

Το συμπέρασμα είναι να αποφασίσουμε ποιο κράτος δικαίου είμαστε” είπε.