Quantcast

Βουλή: 50 κλίνες ΜΕΘ σε 60 ημέρες. Κι όμως γίνεται - Το εκπληκτικό βίντεο με την πρόοδο του έργου

Ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά βίντεο , το οποίο παρουσιάζει την πρόοδο του έργου παράδοσης 50 κλινών Εντατικής Θεραπείας στο Σωτηρία έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή, της οποίας δωρεά υπήρξε το έργο. 

Το βίντεο παρουσιάζει την ημερήσια πρόοδο του έργου από την 31η Ιουλίου οπότε και άρχισαν οι εργασίες μέχρι και την 30η Σπετεμβρίου. "50 κλίνες ΜΕΘ σε 60 ημέρες . Κι όμως γίνεται" είναι το σύνθημα που συνοδεύει το βίντεο θέλοντας να καταδείξει ότι όπου υπάρχει πολιτική βούληση δεν υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια.

"Είναι η μεγάλη κοινωνική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή του ελληνικού λαού, με χρήματα του ελληνικού λαού, που πιάνουν τόπο για τον ελληνικό λαό». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, περιέγραψε τη σημαντική δωρεά του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Η Σωτηρία», κατά την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Φώφης Γεννηματά και των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημητρίου Βίτσα, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Διαμάντως Μανωλάκου και της Ελληνικής Λύσης κ. Βασιλείου Βιλιάρδου.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, κυρία Ζωή Ράπτη.

Εγκαινιάζοντας το έργο ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Στο σημερινό σημαντικό έργο που εγκαινιάζουμε, συνέβαλαν να γίνει, γρήγορα και καλά, και η νομοθετική και η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία. Η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ενέκρινε τη χρηματοδότησή του. Το Υπουργείο Υγείας μας ζήτησε να επιχορηγήσουμε το έργο και σήμερα το παραλαμβάνει. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το διαχειρίστηκε και το επέβλεψε, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε την οικοδομική άδεια και ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους. Τέλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο ήλεγξε και επιβεβαίωσε με γοργούς ρυθμούς τη νομιμότητά του.